Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rychlá pánev s chřestem a krevetami

Orientální úprava chřestu svědčí – tohle jídlo je navíc bleskově hotové! Můžete ho podávat s nudlemi nebo s rýží.

Vydání: 2007/5
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
Smažení: 6 minut
PT10M
Vaření 0:10
Asijská

Ingredience

    • 1 lžíce rostlinného oleje
    • 3cm kousek čerstvého zázvoru, oloupaného a nastrouhaného
    • 400 g očištěného chřestu
    • 2 stroužky česneku, rozdrcené
    • 1 červená chilli paprička, nasekaná
    • 350 g povařených loupaných krevet (prodávají se mražené)
    • 1 lžíce sezamového oleje
    • 1 lžíce pražených sezamových semínek
    • šťáva z jedné limety
    • sůl a pepř na dochucení
    • skrojky limety k podávání

Příprava jídla

Olej rozehřejte ve velké silnostěnné pánvi nebo woku, přisypte zázvor i chřest a za stálého promíchávání minutu smažte. Přihoďte česnek, chilli papričku a krevety, dobře promíchejte a smažte ještě pět minut. Stále promíchávejte. Ochuťte sezamovým olejem, vsypte semínka a zakápněte limetovou šťávou; dochuťte. Podávejte s limetou.
 

Vše, co musíte vědět o chřestu:

Tajemství lahodného chřestu

Víte, jak poznat čerstvý chřest a jak jej správně připravit?
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.5/07, str.41
Obrazek uzivatele
Tohle je jeden z nejlepších receptů v Apetitu za poslední 2 roky. Překvapil mne malý počet palců, zkuste to, fakt super jídlo, ani nemusíte dávat tolik chilli, kdo nemá rád ostré, dávám víc zázvoru a hodně limetkové š´távy,
Obrazek uzivatele
Není co dodat. Výborný recept
Obrazek uzivatele
Výborný recept!

Přidat komentář