Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Knedlík v sáčku, podávaný se zelím

Nápad vařit knedlík v mikrotenovém sáčku je stejně praktický jako vtipný.

Vydání: 2007/5
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 20 minut
PT30M
Vaření 0:30
Česká

Ingredience

    • 2 větší cibule, drobně pokrájené
    • 1 lžíce sádla
    • 4 rohlíky, pokrájené na kostičky
    • 2–3 vejce (podle velikosti)
    • 100 g uzeniny, nakrájené
    • 125 ml mléka
    • mletá paprika podle chuti
    • zelená petrželová nať
    • sůl a pepř
    • sterilované kysané zelí jako příloha

Příprava jídla

1.  Cibuli dozlatova osmahněte na sádle. Rohlíky smíchejte s vejci, uzeninou, mlékem a polovinou osmahnuté cibulky. Osolte, opepřete, přimíchejte mletou papriku a sekanou petrželku. Nechte 10–15 minut odpočinout.

2.  Těsto přendejte do mikrotenového sáčku (knedlík se díky tomu nerozvaří), vytvarujte knedlík, sáček zamotejte a na obou krajích zavažte. Vařte půl hodiny. Nakrájejte a podávejte se zbytkem cibulky a s ohřátým zelím.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jemný ořechový knedlík s pastinákem

Rychlý špenát

Zavařené solené maso

Zapékané sýrové chlebíčky

Jahelník

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.5/07 str.79

Přidat komentář