Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Španělská česnečka

Takovouhle česnečku jste zaručeně ještě nejedli!

Vydání: 2007/8
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
Chlazení: 1 hodina
P
Polévka Středomořská

Ingredience

    • 250 g loupaných mandlí
    • 75 g staršího toustového chleba, namočeného ve vodě
    • 3 stroužky česneku, jemně nasekané
    • 3 lžíce olivového oleje
    • 3 lžíce sherry octa nebo pár kapek balsamica
    • sůl a pepř
    • několik lžic bazalkového pesta
    Na krutony:
    • 150 g másla
    • 2 stroužky česneku, posekané
    • hrst sekaných míchaných bylinek (petrželka, bazalka)
    • plátky běžného chleba
    K podávání:
    • 150 g bílého hroznového vína

Příprava jídla

1.  Mandle dejte do mixéru, jemně pomelte a seškrábněte. Přilijte pět lžic ledové vody (celkem jí budete potřebovat 750 ml) a dál mixujte. Z chleba vymačkejte přebytečnou vodu a přihoďte do mixéru spolu s česnekem. Přidejte olivový olej a zbylou ledovou vodu. Mixujte, až vznikne smetanově hladká směs. V míse ji pak dochuťte octem, solí a pepřem.

2.  Polévku alespoň hodinu chlaďte. Pak ji ještě ochutnejte a případně podle potřeby dochuťte.

3.  Připravte krutony: rozehřejte máslo, promíchejte je s česnekem i bylinkami a namočte v něm kostičky chleba. Vložte do trouby předehřáté na 200 stupňů a opečte; trvá to asi deset minut. Polévku podávejte v miskách s kuličkami vína a krutonky z chleba, ozdobenou trochou pesta.

Pečený česnek
Palici v alobalu přidejte na zhruba hodinu do trouby (třeba k masu) nebo upečte na grilu. Pak stroužky jen naložte do oleje.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Salát z rajčat a paprikového salámu

Meruňkové koláčky

Zmrzlinový malinový chlebíček

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
A co s těmi mandlemi? Předpokládám že se pak přidají k tomu rozmixovanému chlebu?

Přidat komentář