Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuře na bazalce

Kuře na bazalce se provaří den předem a druhý den už se jenom dopéká s fazolkami a rajčaty.
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do hodiny
P
Středomořská

Ingredience

    • 6 kuřecích prsíček
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 2 stroužky česneku, rozdrcené
    • 2 konzervy loupaných rajčat po 400 g
    • 150 ml drůbežího vývaru
    • 1 lžička oregana
    • sůl, pepř a trocha krupicového cukru
    • 400 g konzervovaných bílých fazolí
    • 250 g třešňových rajčat, rozpůlených
    • hrst čerstvé bazalky
    • 100 g slaniny (nebo parmské šunky)
    • 12 plátků ciabatty
    • máslo ochucené česnekem

Příprava jídla

1. DEN PŘEDEM
Maso osmažte z obou stran na oleji. Vmíchejte česnek, přilijte rajčata i s nálevem, vývar, posypte dobromyslí, osolte, opepřete a přimíchejte špetku cukru. Deset minut mírně duste. Nechte vychladnout a dejte do lednice.

2. V DEN ,D‘: Přidejte zbylé suroviny
Směs přesuňte do bytelného pekáče. Přidejte k ní fazolky, půlená rajčátka a polovinu nadrobno nakrájené bazalky.

3. Prohřejte na grilu
Plátky slaniny ogrilujte nebo osmažte a položte je na kuře. Pekáč překryjte alobalem a postavte na gril, aby se vše prohřálo. Občas zkontrolujte, aby se jídlo nepřipálilo. Nakonec posypte zbylými lístky bazalky. Když je kuře téměř hotové, opečte plátky ciabatty, potřete je česnekovým máslem a podávejte ke kuřeti.

Chcete ještě šťavntější zážitek? Připravte si tímto způsobem třeba kuřecí stehýnka!
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář