Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tortilla s fetou

Plněná tortilla je skvělá svačina – na výlet, do školy i do práce
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Mexická

Ingredience

    • kůra a šťáva z ½ citronu
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 300  g konzervovaných fazolí, nejlépe různobarevných
    • 2 rajčata, nasekaná
    • ¼ salátové okurky
    • 100  g sýra feta, brynzy nebo balkánského sýra, na kostičky nebo rozdrobeného
    • hrst nasekaných listů petržele
    • 200 g salátových listů
    • 8 kukuřičných tortill
    • pepř

Příprava jídla

1. PŘIPRAVTE NÁPLŇ
V míse smíchejte citronovou šťávu i nastrouhanou kůru s olivovým olejem. Přidejte fazole, rajčata, okurku, sýr a petržel. Ochuťte černým pepřem.

2. ZABALTE TO!

Na každou tortillu položte několik listů salátu, na ně pak navršte náplň. Zarolujte a podávejte.

Směsí můžete naplnit také placky pita nebo slané palačinky, smažené nasucho.

Kukuřičné tortilly jsou dobrá alternativa pšeničných chlebů. Konzervované fazole, rajčata, okurky a feta s nimi ladí přímo dokonale! Náplň vydrží v lednici přes noc a má celou řadu využití: jako salát, příloha k masům nebo rybám, případně k bramborám pečeným ve slupce.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář