Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuřecí pirohy se slaninou

Ideální volba, když máte naspěch, a přesto si chcete pochutnat!
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 15 minut
P
Chléb a pečivo

Ingredience

    • 2 plátky slaniny, na proužky
    • 1 větší brambora, oloupaná a pokrájená na kostičky
    • 1 chilli paprička, zbavená semínek a jemně nasekaná
    • 1 pečený nebo vařený kuřecí prsní řízek, pokrájený
    • 3 jarní cibulky, na kolečka
    • 400 g listového těsta
    • 2 lžíce mléka
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Opečte základ
Rozehřejte troubu na 200 °C. Na pánvi s nepřilnavým povrchem smažte minutku dvě slaninu. Potom k ní přidejte bramboru, zvyšte plamen a asi pět minut společně opékejte, až je slanina křupavá a brambora skoro hotová; občas směs promíchejte. Přihoďte chilli papričku a ještě minutku všechno smažte. Osolte a okořeňte pepřem.

2. Smíchejte náplň
Směs z pánvičky přemístěte do misky, přidejte kousky kuřecího masa i jarní cibulku a důkladně promíchejte. Těsto rozdělte na čtyři díly. Každý vyválejte do oválu.

3. Plňte a pečte
Náplň rovnoměrně rozdělte na všechny čtyři oválky, okraje potřete mlékem. Pirohy se tvoří snadno: těsto pevně spojte do jednoho švu. Pak je přemístěte na plech pokrytý pečicím papírem, potřete mlékem a pečte dozlatova.

Podávejte se salátem nebo vařenou zeleninou, třeba brokolicí.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář