Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát s kuřetem a olivami

Olivy mají příjemnou ,žvýkací‘ konzistenci, proto jsou ideální do lehkých sytých salátů, v nichž doplní maso. Jejich výrazná chuť také potvrzuje, že dobrého stačí pomálu.

Vydání: 2007/9
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do hodiny
Opékání: 15-20 minut
PT30M
Příprava 0:30
Salát Středomořská

Ingredience

    • 4 kuřecí prsíčka bez kůže a kostí, každé o váze asi 140 g
    • 140 g zelených nebo černých oliv v láku
    • 2 srdíčka salátu, nejlépe římského, natrhaná na kousky
    • 350 g třešňových rajčátek, rozpůlených
    • ½ okurky, nakrájené na kostičky
    • 2 lžíce kaparů


    Na zálivku

     

     

    • extra panenský olivový olej
    • 2 lžíce citronové šťávy
    • 1 lžička hrubozrnné hořčice
    • sůl a pepř na dochucení

     

     

Příprava jídla

1. Rozpalte silnostěnnou nepřilnavou anebo grilovací pánev, případně zapněte či zapalte gril. Kuřecí maso potřete trochou láku od oliv a opékejte z každé strany osm až deset minut, aby se důkladně propeklo. Nechte vychladnout.

2. Připravte zálivku: sceďte zbylý lák z oliv do odměrky a dolijte olivovým olejem na 90 ml. Vešlehejte citronovou šťávu, hořčici, osolte a opepřete podle chuti.

3. Natrhané salátové lístky, rajčata, olivy, okurku a kapary promíchejte ve velké míse. Opečená prsíčka rozdělte na kousky, přimíchejte k zelenině a přelijte zálivkou. Před podáváním salát dobře promíchejte.

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář