Čočkový salát se zeleninou, fetou a koriandrem je báječná letní dobrota. Zasytí, pochutnáte si a ani vám nevyplení peněženku
Suroviny
čočka zelená puy
250
g
olivový olej extra panenský
2
PL
balzamikový ocet
2
PL
rajče
4
ks
na plátky
cibule červená
1
ks
na plátky
paprika žlutá
1
ks
na nudličky
sýr feta
200
g
na kostky
koriandr čerstvý
svazek
nasekaný
petrželka
svazek
menší
sůl
pepř
čerstvě mletý
Postup
1
Čočku propláchněte a na hodinu namočte do studené vody. Vodu slijte, čočku zalijte dvojnásobným množstvím teplé vody, přiveďte k varu a bez míchání uvařte doměkka, ale aby byla pevná; trvá to asi 15–20 minut. Potom ji sceďte, prolijte studenou vodou a nechte okapat.
2
Ve velké míse promíchejte čočku s plátky cibule, olivovým olejem, octem, a osolte a opepřete.
3
Přidejte zbylou zeleninu, většinu koriandru a petrželky, promíchejte a posypte fetou a zbylými bylinkami.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Čočkový salát můžete připravit pokaždé jinak a vždycky bude dokonalý(15 receptů )
- Recepty se spoustou zeleniny(19 receptů )
- Pět nejlepších zdrojů bílkovin pro vegetariány plus 25 receptů, jak si je připravit(25 receptů )
- Luštěninové saláty 30x jinak(30 receptů )