Snadná letní dobrota
Suroviny
250
g
zelená drobnozrnná čočka
olivový olej extra panenský
2
PL
balzamikový ocet
2
PL
rajčata
4
ks
na plátky
cibule červená
1
ks
na plátky
paprika žlutá
1
ks
zbavená semeníku a na tenké nudličky
sýr feta
200
g
na kostky
koriandr
svazek
nasekaný
petrželka
svazek
menší
sůl
pepř
čerstvě mletý
1 Čočku propláchněte a na hodinu namočte do studené vody. Vodu slijte, čočku zalijte dvojnásobným množstvím teplé vody, přiveďte k varu a bez míchání uvařte doměkka, ale aby byla pevná; trvá to asi 15–20 minut. Potom ji sceďte, prolijte studenou vodou a nechte okapat.
2 Ve velké míse promíchejte čočku s plátky cibule, olivovým olejem, octem, a osolte a opepřete.
3 Přidejte zbylou zeleninu, většinu koriandru a petrželky, promíchejte a posypte fetou a zbylými bylinkami.