Čočkový salát se zeleninou, fetou a koriandrem

Čočkový salát se zeleninou, fetou a koriandrem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 957 kcal
Bílkoviny 31 g
Sacharidy 44 g
Tuky 71 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Snadná letní dobrota

Suroviny

250 g
zelená drobnozrnná čočka
olivový olej extra panenský 2 PL
balzamikový ocet 2 PL
rajčata 4 ks
na plátky
cibule červená 1 ks
na plátky
paprika žlutá 1 ks
zbavená semeníku a na tenké nudličky
sýr feta 200 g
na kostky
koriandr svazek
nasekaný
petrželka svazek
menší
sůl
pepř
čerstvě mletý

1 Čočku propláchněte a na hodinu namočte do studené vody. Vodu slijte, čočku zalijte dvojnásobným množstvím teplé vody, přiveďte k varu a bez míchání uvařte doměkka, ale aby byla pevná; trvá to asi 15–20 minut. Potom ji sceďte, prolijte studenou vodou a nechte okapat.

2 Ve velké míse promíchejte čočku s plátky cibule, olivovým olejem, octem, a osolte a opepřete.

3 Přidejte zbylou zeleninu, většinu koriandru a petrželky, promíchejte a posypte fetou a zbylými bylinkami.

 

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit