Čočkový salát se zeleninou, fetou a koriandrem

Čočkový salát se zeleninou, fetou a koriandrem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 957 kcal
Bílkoviny 31 g
Cukr 44 g
Tuky 71 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Snadná letní dobrota

Suroviny

250 g
zelená drobnozrnná čočka
olivový olej extra panenský 2 PL
balzamikový ocet 2 PL
rajčata 4 ks
na plátky
cibule červená 1 ks
na plátky
paprika žlutá 1 ks
zbavená semeníku a na tenké nudličky
feta 200 g
na kostky
koriandr svazek
nasekaný
petrželka svazek
menší
sůl
pepř
čerstvě mletý

1 Čočku propláchněte a na hodinu namočte do studené vody. Vodu slijte, čočku zalijte dvojnásobným množstvím teplé vody, přiveďte k varu a bez míchání uvařte doměkka, ale aby byla pevná; trvá to asi 15–20 minut. Potom ji sceďte, prolijte studenou vodou a nechte okapat.

2 Ve velké míse promíchejte čočku s plátky cibule, olivovým olejem, octem, a osolte a opepřete.

3 Přidejte zbylou zeleninu, většinu koriandru a petrželky, promíchejte a posypte fetou a zbylými bylinkami.

 

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit