Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jablečné pohárky

Trio calvados, cider a nakyslá jablka vykouzlí z mascarpone přímo božský krém. Pro děti ale alkohol samozřejmě vynechte!

Vydání: 2007/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do hodiny
+ chladnutí
P

Ingredience

    • 750 g kyselejších jablek
    • 250 ml cideru
    • 2 lžíce krupicového cukru
    • 1 lžíce citronové šťávy
    • 100 ml calvadosu (nebo podle chuti)
    • 250 g mascarpone
    • cukrářské piškoty nebo jiné vaše oblíbené podlouhlé sušenky

    Na dokončení a na ozdobu

    • 1 smetana ke šlehání
    • 1 sáček vanilinového cukru
    • nasekané vlašské ořechy
    • plátky jablka a sladké křehké tyčinky z obchodu (nemusí být)

     

Příprava jídla

1. Jablka oloupejte, vykrojte jádřince a dužinu nakrájejte na středně velké dílky. Vložte do hrnce spolu s ciderem, cukrem a citronovou šťávou a zahřejte k varu. Přiklopte a duste, dokud se ovoce nezačne rozpadat. Pak hrnec odstavte, slijte šťávu a nechte jablka vychladnout.

2. Do odkapané šťávy přilijte calvados. Vychladlá jablka smíchejte s mascarpone – měla by se jen lehce rozdělit.

3. A začněte vrstvit! Na dno naskládejte nalámané piškoty nebo sušenky namočené v jablečné šťávě, poté jablka s mascarpone. Přiklopte talířkem a nechte vychladnout (nejlépe přes noc).

4. Těsně před podáváním pohár ozdobte šlehačkou ušlehanou s vanilkovým cukrem a vlašskými ořechy. Na závěr můžete do poháru zapíchnout podlouhlou sušenku a/nebo ho ozdobit plátkem jablka.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Sundae

Pohár s pudinkem, banány a zmrzlinou

Pohár s lesním ovocem a mascarpone

Mangové pohárky

REKLAMA

Přidat komentář