Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Banánový koláč s čokoládou

Popis receptu: 
Chutná trochu jako perník
Autor: Kateřina Resslová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    těsto: 130g hořké cukrářské polevy 400g polohrubé mouky 1 bal. prášku do pečiva 400g banánů 100g másla 275g moučkového cukru 50g medu Zdobení: 3cl rumu 3 vejce 0,5 lžičky skořice 5 lžic mléka 2-3 lžíce rumu 0,5 lžičky červeného potravinářského barviva 3-4 lžíce kokosových lupínků na posypání máslo na vymazání formy

Příprava jídla

Zhruba polovinu polevy rozpustíme ve vodní lázni a necháme lehce vychladnout. Smícháme mouku a prášek do pečiva. Banány oloupeme a rozmačkáme. Nasekáme zbylou čokoládu. Troubu předehřejeme na 175 C. Z másla s vychladlou čokoládouo, 175g moučkového cukru, medem, 3cl rumu a vejci ušleháme pěnu. Přidáme banány, mouku, skořici a nasekanou čokoládů. Přidáme tolik mléka, až začne těsto samo odpadávat od lžíce. Otevírací dortovou formu vymažeme, naplníme těstem a pečeme asi 1 hodinu na střední liště trouby. Koláč necháme chladnout ve formě, vyklopíme na podložku a necháme zcela vychladnout. Ze 2-3 lžic rumu a zbylého moučkového cukru umícháme řídkou polevu. Do poloviny hmoty vmícháme červenou potravinářskou barvu. Koláč nazdobíme tenkými linkami v obou barvách a lehce orestovanými kokosovými lupínky
REKLAMA

Přidat komentář