Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pikantní zázvorové hrušky

Hrušky + máslo + pikantní doprovod = báječný dezert
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Smažení: 5 minut
P
Asijská

Ingredience

    • 4 větší nepřezrálé hrušky, bez jádřinců, podélně nakrájené
    • 50 g másla
    • ½ chilli papričky, zbavené semínek, nadrobno, nebo 1 lžička sušených chilli vloček
    • 2 lžičky čerstvě nastrouhaného zázvoru nebo 1 lžička mletého sušeného
    Na ozdobu:
    • kysaná smetana nebo smetanový jogurt

Příprava jídla

1. Připravte voňavou lázeň
Hrušky oloupejte a nakrájejte na čtvrtky. Rozpalte silnostěnnou pánev. Vhoďte na ni máslo, a když začne pěnit, přidejte chilli a zázvor. Důkladně promíchejte, aby se chuti dobře spojily, a pak přidejte ovoce.

2. Nechte chuti pracovat
Hrušky za občasného promíchání opékejte zhruba minutu až dvě, aby krásně zkřehly a lehce zezlátly.

Podávejte se smetanou nebo jogurtem.

Oříšková verze
Nakonec hrušky posypte opraženými mandlovými lupínky nebo vlašskými ořechy; v luxusní verzi můžete použít i pekanové ořechy.   
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pikantní křidélka s omáčkou z modrého sýra

REKLAMA

Přidat komentář