Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Smažené vepřové řízky

Jemné vepřové panenky zaručí, že se řízky budou na jazyku doslova rozplývat. Čerstvá strouhanka se postará o křupavost.

Vydání: 2007/10
Autor:
Hodnocení:
20 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
PT30M
Smažení 0:30
Maso Italská

Ingredience

    • 4 vepřové panenky o celkové váze asi 1 kg
    • 200 g hrubé mouky
    • 4 vejce
    • asi 1 lžička soli
    • rostlinný olej na hluboké smažení
    • 300 g strouhanky, nejlépe namleté z dietních (karlovarských) sucharů
    • 3–4 lžíce sádla (lze vynechat)
    • citron k podávání

Příprava jídla

1. Vepřové panenky nakrájejte na asi centimetrové plátky, trochu našikmo, aby byla plocha větší. Položte je po dvou na sebe a lehce naklepejte, stačí klouby ruky. Postupně je obalujte v hrubé mouce – dobře ji přitiskněte –, ve vejcích rozšlehaných se solí a strouhance. Vrstvy vajíčka a strouhanky můžete i zopakovat.

2. Řízky pozvolna smažte ve vysoké vrstvě oleje; přidejte do něj lžíci sádla. Čas od času můžete nádobu přikrýt, aby řízky lehce ‚suflovaly‘ – obal se nadýchne. Podávejte s citronem, bramborami či kaší.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pečená kachna

Jablečný závin

Guláš

Vepřo knedlo zelo

Bramboračka s houbami

Buchty s povidly

Španělský ptáček

Špekové knedlíky

REKLAMA

Přidat komentář