
Babiččina bábovka
Bábovka, která vám připomene dětství. Díky hrubé mouce je nadýchaná, voní máslem a mlékem. A je skvělá s kakaem!
Ingredience
- 6 vajec, o pokojové teplotě
- 300 g krupicového cukru
- 180 g změklého másla + na vymazání formy
- 250 ml plnotučného vlažného mléka nebo smetany
- 1 sáček vanilkového cukru
- 450 g hrubé mouky + trocha na vysypání formy
- 1 sáček prášku do pečiva
- 3 lžíce kakaa
- moučkový cukr na poprášení
Příprava jídla
1 Vymažte a vysypte formu a předehřejte troubu na 180°C (160 °C v případě horkovzdušné trouby). Oddělte žloutky a bílky. Žloutky utřete s cukrem, pak přidejte změklé máslo a mléko nebo smetanu. V jiné misce ušlehejte dotuha bílky s vanilkovým cukrem a mouku smíchejte s práškem do pečiva. Sníh a mouku pak opatrně zamíchejte do žloutkové směsi.
2 Polovinu těsta vlijte do formy, zbytek obarvěte kakaem a nalijte na světlé těsto. Pečte asi hodinu. Bábovku vyjměte z trouby, nechte chvíli chladnout ve formě, pak vyklopte a dejte dochladnout na mřížku. Podávejte pocukrovanou.
VYKLOPTE TO!
Na formu přiklopte rovný talíř nebo tác a bábovku obraťte. Pokud nevypadne hned, přiložte na obrácenou formu utěrky namočené ve studené vodě.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Petra Škorpíková
28. Září 2014 16:44
David Kratochvíl
16. Leden 2019 09:17
Aneta Gorová
24. Květen 2019 08:11
Máte ještě jiné typy? - na jiné druhy...
Lucie Velek
24. Květen 2019 09:18