Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Fazolové placičky s kukuřicí a mexickou omáčkou

Šťavnaté, pikantně kořeněné, vláčné a bezmasé karbanátky ve slavnostním provedení.

Vydání: 2007/11
Autor:
Hodnocení:
8 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT10M
Smažení 0:10
Zelenina Mexická

Ingredience

    • 5 lžic olivového oleje
    • 2 cibule, jemně nakrájené
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 stroužek česneku, nasekaný
    • 1 malá chilli paprička, pokrájená
    • ½ kg konzervovaných tmavých fazolí
    • zrna z 1 kukuřičného klasu nebo hrst mražených, povolených
    • 1 hrnek strouhanky
    • 2 vejce, rozšlehaná
    • 2 lžičky sekané petrželky a koriandru
    • mexická omáčka k podávání (hotový výrobek)

    Na kořenicí směs:

    • 1 lžíce sladké papriky
    • 1 lžička chilli koření
    • 1 lžíce dobromysli
    • 1 lžíce tymiánu

Příprava jídla

1. V kastrolu na lžíci oleje osmahněte na středním plameni cibuli, osolte a opepřete; po dvou minutách vmíchejte česnek a papričku. Vlijte fazole i s nálevem a krátce prohřejte. Nechte zcela vychladnout a sceďte. Tři čtvrtiny směsi rozmixujte dohladka. Osolte, opepřete, v míse promíchejte se zbylými fazolemi a kukuřicí.

2. Strouhanku promíchejte s kořenicí směsí. Z fazolového pyré vytvarujte osm karbanátků, obalte je ve vejcích a strouhance a tři až čtyři minuty smažte na rozehřátém zbylém oleji dozlatova.

3. Nechte odsát přebytečný tuk, pak placičky posypte petrželkou a koriandrem a podávejte s mexickou omáčkou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Umrlčí chlebíček

Tacos plněné dušeným vepřovým

Tortilly s kukuřicí a špenátem

Mexická horká čokoláda

REKLAMA

Přidat komentář