
Fazolové placičky s kukuřicí a mexickou omáčkou
Šťavnaté, pikantně kořeněné, vláčné a bezmasé karbanátky ve slavnostním provedení.
Vydání: 2007/11
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- 5 lžic olivového oleje
- 2 cibule, jemně nakrájené
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 1 stroužek česneku, nasekaný
- 1 malá chilli paprička, pokrájená
- ½ kg konzervovaných tmavých fazolí
- zrna z 1 kukuřičného klasu nebo hrst mražených, povolených
- 1 hrnek strouhanky
- 2 vejce, rozšlehaná
- 2 lžičky sekané petrželky a koriandru
- mexická omáčka k podávání (hotový výrobek)
- 1 lžíce sladké papriky
- 1 lžička chilli koření
- 1 lžíce dobromysli
- 1 lžíce tymiánu
Na kořenicí směs:
Příprava jídla
1. V kastrolu na lžíci oleje osmahněte na středním plameni cibuli, osolte a opepřete; po dvou minutách vmíchejte česnek a papričku. Vlijte fazole i s nálevem a krátce prohřejte. Nechte zcela vychladnout a sceďte. Tři čtvrtiny směsi rozmixujte dohladka. Osolte, opepřete, v míse promíchejte se zbylými fazolemi a kukuřicí.
2. Strouhanku promíchejte s kořenicí směsí. Z fazolového pyré vytvarujte osm karbanátků, obalte je ve vejcích a strouhance a tři až čtyři minuty smažte na rozehřátém zbylém oleji dozlatova.
3. Nechte odsát přebytečný tuk, pak placičky posypte petrželkou a koriandrem a podávejte s mexickou omáčkou.
Přidat komentář