Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mexická horká čokoláda

Mexická horká čokoláda je pramáti všech čokolád určených k pití. Je hustá a skvěle chutná po jídle i ráno po probdělé noci!
Vydání: 2007/11
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 6-8
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 3 minuty
P
Nápoj Mexická

Ingredience

    • 100 g hořké čokolády
    • 1 l mléka
    • 500 ml smetany ke šlehání
    • ¾ hrnku krupicového cukru
    • 1 lžička skořice, špetka mleté vanilky a chilli
    • 2 vejce

Příprava jídla

Rozpusťte čokoládu ve vodní lázni. V kastrůlku prohřejte mléko se smetanou. Tři lžíce směsi přidejte k čokoládě a dobře promíchejte, pak vmíchejte zbylé mléko se smetanou, cukr a skořici. V malé misce prošlehejte vejce s vanilkou. Přidejte k nim lžíci čokoládové směsi, prošlehejte a pak pomalu vmíchejte vaječnou směs k čokoládě. Vše rychle, asi tři minuty, prošlehejte nad vodní lázní a ihned podávejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

8x horký nápoj bez alkoholu

Přidat komentář