Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kávové rizoto

Krémová hebkost klasického rizota nebo prvotřídně připravené mléčné rýže ztratí díky kávě (a alkoholu) pel nevinnosti… V tomto případě to není vůbec žádná škoda!

Vydání: 2007/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT20M
Vaření 0:20

Ingredience

    • 1 lžíce instantní kávy
    • šťáva a kůra z ½ pomeranče
    • 1½ hrnku rizotové rýže
    • 500 ml plno- nebo polotučného mléka
    • špetka mleté vanilky
    • ½ hrnku krupicového cukru
    • 2 lžíce másla
    • 200 ml 12% smetany nebo kondenzovaného mléka
    • 3 lžíce rumu nebo pomerančového likéru

Příprava jídla

1. Kávu svařte s pomerančovou šťávou a 125 ml vody. Jakmile přejde varem, stáhněte z ohně a vsypte rýži, aby nasákla; asi pět minut. Vraťte hrnec na oheň, zalijte mlékem a přidejte vanilku. Na mírném plameni povařte, aby rýže byla měkká, ale stále pevná na skus (asi 18 až 20 minut).

2. Sejměte z ohně, vmíchejte cukr, pomerančovou kůru, máslo, smetanu a alkohol. Zlehka promíchejte a ihned podávejte.

Triky

  • Mléko se tak snadno nepřipálí, když hrnec před vařením vytřete trochou másla.
  • Rýže musí být ,rizotová‘, tedy kulatozrnná. Krásně nabobtná a bude vláčně krémová.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Ach, káva! 34 receptů, které vás nakopnou

26 kávových dezertů, které vás nabijí energií!

Kávové dortíčky

Banány v kávovém sirupu

Starodávná hovězí pečeně na kávě

REKLAMA

Přidat komentář