Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Nasi goreng

Bohatá verze tradiční indonésko-malajské ,smažené rýže‘, jak se překládá cizokrajný název.

Vydání: 2008/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Vaření 0:15
Kuře Asijská

Ingredience

    • 3 lžíce rostlinného oleje
    • 120 g krevet, pokrájených a očištěných
    • 500 g podušené rýže
    • 4 stroužky česneku, nasekané
    • 1 lžíce koření sambal oelek
    • 4 lžíce sójové omáčky (světlé i tmavé)
    • jarní cibulka, pokrájená
    • 1 řapík celeru, pokrájený

    Na dokončení

    • 300 g kuřecích prsíček, drobně pokrájených
    • 5 vajec
    • 4 velké nebo 8 malých krevetových lupínků
    • pikantní naložená zelenina
    • sůl a pepř na dochucení
    • zelená nať a osmažená cibulka na ozdobu

Příprava jídla

Ve velké pánvi nebo woku rozehřejte většinu oleje, vsypte pokrájené krevety, promíchejte, osmažte a přidejte česnek i koření. Krátce osmažte, aby se koření rozvonělo, a vmíchejte rýži. Osolte, opepřete a promíchejte se sójovou omáčkou, cibulkou a celerem. Vyjměte a rozdělte v podobě kopečků na talíře.

Kuřecí maso těsně napíchejte na osm krátkých špejlí, obalte ve vejci promíchaném se solí a pepřem a zprudka ze všech stran osmahněte; klidně použijte tutéž pánev či wok. Vyjměte a rozdělte po dvou na talíře k rýži.

Do pánve přilijte trochu oleje a osmažte zbylá čtyři vejce. Na každou hromádku rýže posaďte jedno vejce, přidejte krevetové krekry a trochu naložené zeleniny. Ozdobte zelenou natí, osmaženou cibulkou a podávejte. Tohle typické indonéské jídlo (název znamená ‚smažená rýže‘) výborně využívá zbylé suroviny a podává se i jako vydatná snídaně.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Losos na opékané zelenině

Ratatouille

Pohár s třešněmi

Vídeňská roštěnka

Tagliolini alla pescatora

REKLAMA

Přidat komentář