Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Čatní

Pikantní příloha nejen k pečenému masu a uzeninám

Vydání: 2008/2
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: asi 4 čtvrtlitrové sklenice
Doba přípravy: Do 20 minut
Vaření řepy a čatní: 1 hodina
PT1H
Vaření 1:00
Studená omáčka a dip Britská

Ingredience

    • 500 g řepy
    • 250 g červené cibule, nahrubo nasekané
    • 250 ml vinného octa
    • 110 g krupicového cukru
    • ½ lžičky semínek koriandru
    • ½ lžičky hořčičných semínek
    • ½ lžičky nového koření, lehce podrceného
    • ½ lžíce mořské soli
    • čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

Řepy dobře omyjte a povařte asi dvacet minut. Ochlaďte je a oloupejte, pak nahrubo nasekejte na drobné kousky.

Společně se všemi dalšími surovinami vařte na mírném plameni půl hodiny až čtyřicet minut (do zhoustnutí), pak plňte sklenice. V chladu vydrží nenačaté čatní asi měsíc.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Boršč

Plněná bageta

Čokoládový koláč s řepou

REKLAMA

Přidat komentář