Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Křupavé buchtičky se slaninou

Chystáte party? Vychutnejte si s přáteli efektní pohoštění v čínském stylu!
Vydání: 2008/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 12 kousků
Doba přípravy: Do hodiny
Kynutí Pečení: 20 minut
P
Chléb a pečivo Čínská

Ingredience

    • 3 lžíce krupicového cukru
    • 500 g směsi na chléb (třeba kmínový či česnekový od Labety)
    • 1 vejce, rozšlehané
    Na náplň:
    • 1 lžíce slunečnicového oleje + na potření fólie
    • 12 plátků slaniny, nakrájených
    • asi 1,5cm kousek zázvoru, oloupaný a nastrouhaný
    • 2 stroužky česneku, prolisované
    • 2 lžíce sójové omáčky
    • 3 lžíce medu
    • 3 lžíce rajčatového protlaku

Příprava jídla

Smíchejte cukr se směsí na chléb, přidejte vodu podle návodu na obalu a pět minut zpracovávejte těsto. V míse ho přikryjte fólií potřenou olejem a nechte nakynout na dvojnásobek.

Mezitím rozpalte v pánvi olej a dokřupava opečte slaninu. Přisypte zázvor i česnek a minutu smažte. Přidejte sójovku, med, protlak a promíchejte. Můžete to udělat i tři dny předem.

Těsto prohněťte a rozdělte na 12 kuliček. Zploštěte je v dlaních a do středu dejte lžičku náplně. Těsto roztáhněte a náplň zabalte. Buchtičky položte na plech s pečicím papírem, přikryjte naolejovanou potravinářskou fólií a nechte půlhodinu kynout. Předehřejte troubu na 200 ºC.

Buchtičky potřete vejcem a pečte dvacet minut dozlatova. Podávejte teplé s kyselou sójovkou (viz níže).

NĚCO NAVÍC: Kyselá sójovka - smíchejte stejné množství sójové omáčky a rýžového octa. Jestli chcete, ozdobte proužky chilli. Podávejte k buchtičkám.

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář