Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mořský okoun se zázvorem, chilli a jarní cibulkou

Tuhle pikantní rybu můžete podávat jako součást čínského občerstvení dim sum i jako samostatný pokrm.
Vydání: 2008/2
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 30 minut
Opékání: 10 minut
P
Čínská

Ingredience

    • 6 filetů z mořského okouna s kůží, každý o váze asi 140 g
    • sůl a pepř
    • asi 3 lžíce slunečnicového oleje
    • asi 2cm kousek zázvoru, oloupaný a nakrájený na proužky
    • 3 stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky
    • 3 červené chilli papričky bez semínek, nakrájené na proužky
    • svazek jarní cibulky, nakrájené na tenká kolečka
    • 1 lžíce sójové omáčky

Příprava jídla

Filety osolte a opepřete a kůži na třech místech nařízněte. Ve velké těžké pánvi rozpalte lžíci oleje. Rybu opékejte nejprve pět minut kůží dolů, až bude kůže zlatá a křupavá a filet téměř naskrz propečený. Pak ho otočte a opékejte ještě půl minuty až minutu z druhé strany. Pánev nepřeplňujte, raději opékejte ryby postupně. Hotové filety přesuňte na servírovací talíř a udržujte v teple.

Rozehřejte zbývající olej a osmahněte na něm zázvor, česnek a chilli papričky dozlatova. Stáhněte z plamene a posypte cibulkou. Rybu polijte trochou sójové omáčky a ozdobte zázvorovo-cibulovou směsí. Podávejte s brokolicí, kešu oříšky a nadýchanou jasmínovou rýží.

NĚCO NAVÍC: Ryba při oslavách příchodu čínského nového roku symbolizuje blahobyt. Obvykle se podává s hlavou a ocasem, což má přinést šťastný začátek i konec roku. My jsme použili filety, ale chcete-li dodržet tradici, klidně recept upravte.

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář