Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Uzený losos s crème fraîche a vodkou

Créme fraîche bývá nejčastěji přirovnáván k vysokoprocentní zakysané smetaně. Ale i tohle srovnání lehce pokulhává - créme fraîche je jemnější a lahodnější. Uzený losos a kopeček tohoto jemného smetanového krému je hotovou delikatesou!

Vydání: 2008/9
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: 3
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Salát Ostatní

Ingredience

    • 250 g crème fraîche
    • 3 lžičky vodky
    • 2 lžičky křenové pasty
    • 6 plátků uzeného lososa
    • 250 g nakládané řepy, nasekané na proužky
    • 50 g lososového kaviáru
    • pár snítek kopru na ozdobení
    • čerstvě namletý černý pepř

Příprava jídla

1 Crème fraîche smíchejte s vodkou a křenovou pastou, vyšlehejte na krém a dejte chladit. Plátky lososa rozložte na talířky, ozdobte osušenou řepou, navrch dejte ochucený crème fraîche a kaviár, ozdobte snítkami kopru a posypte čerstvě namletým černým pepřem.

Něco navíc: Zkuste crème fraîche smíchat třeba s nasekanou pažitkou, bazalkou, kaparami nebo nastrouhaným zázvorem. Vynikající je na ryby, mořské plody i do teplých či studených omáček.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Koláč s piniovými oříšky

Hustá houbovka

Malinové šarlotky

Cejn s vinnou omáčkou

REKLAMA

Přidat komentář