
Uzený losos s crème fraîche a vodkou
Créme fraîche bývá nejčastěji přirovnáván k vysokoprocentní zakysané smetaně. Ale i tohle srovnání lehce pokulhává - créme fraîche je jemnější a lahodnější. Uzený losos a kopeček tohoto jemného smetanového krému je hotovou delikatesou!
Vydání: 2008/9
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 3
Ingredience
- 250 g crème fraîche
- 3 lžičky vodky
- 2 lžičky křenové pasty
- 6 plátků uzeného lososa
- 250 g nakládané řepy, nasekané na proužky
- 50 g lososového kaviáru
- pár snítek kopru na ozdobení
- čerstvě namletý černý pepř
Příprava jídla
1 Crème fraîche smíchejte s vodkou a křenovou pastou, vyšlehejte na krém a dejte chladit. Plátky lososa rozložte na talířky, ozdobte osušenou řepou, navrch dejte ochucený crème fraîche a kaviár, ozdobte snítkami kopru a posypte čerstvě namletým černým pepřem.
Něco navíc: Zkuste crème fraîche smíchat třeba s nasekanou pažitkou, bazalkou, kaparami nebo nastrouhaným zázvorem. Vynikající je na ryby, mořské plody i do teplých či studených omáček.
Přidat komentář