Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kořeněný losos s kuskusem

Kořeněný losos s kuskusem

4.9/5 Počet hodnocení: 15
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2436 kcal
Bílkoviny 127 g
Sacharidy 226 g
Tuky 100 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ochuťte lososa i kuskus citronovou šťávou. Přidejte česnek, cibulky a mátu a je to.

Suroviny

plus jeden k podávání
koření 4 ČL
ras el hanout
česnek 2 stroužky
velké, drcené
jarní cibulka 2 svazky
na tenká kolečka
olivový olej 6 ČL
a trocha navíc
losos 4 ks
bez kůže a kosti
kuskus 280 g
med 4 ČL
tekutý
máta 2 hrsti
lístky, na nudličky
sůl
pepř

Postup

1

Zahřejte troubu na 200 °C. Ze 2 citronů nastrouhejte kůru a vymačkejte šťávu. Kůru a ½ šťávy smíchejte s kořením, česnekem, ½ cibulek a 4 lžičkami oleje. Osolte a opepřete. Rybu dejte do mělké nádoby, zalijte marinádou, nechte 10 minut odležet. Kuskus dejte do mísy, přidejte 2 lžičky oleje, zbylou šťávu z citronu i cibulky a 300 ml osolené vroucí vody, zakryjte, nechte stát.

2

Lososa položte na plech vyložený alobalem a zakapejte zbytkem marinády. Pečte 10 minut, pak na každý filet rozetřete lžičku medu. Pečte ještě 5 minut. Do kuskusu přidejte mátu, načechrejte ho vidličkou a jezte s lososem, šťávou z plechu a se skrojky citronu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/5

Komentáře

25.10.2014 12:32

Šťávy z plechu bylo málo, kuskus zalít zeleninovým vývarem. Moc dobré jídlo. Zařazuji mezi oblíbené jídlo a vařit budu častěji.

Apetit magazín

Mazagran: Jak připravit osvěžující letní kávovou limonádu
  • Zajímavosti

Mazagran: Jak připravit osvěžující letní kávovou limonádu

Mazagran je dokonalý parťák pro horké letní dny. Unikátní spojení kávy a limonády přináší osvěžující a povzbuzující chuťový zážitek. Tento nápoj původem z Alžírska je dnes čím dál oblíbenější i v Evropě. Co dělá mazagran tak výjimečným a...