0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kořeněný losos s kuskusem

Kořeněný losos s kuskusem

4.8 / 5. Počet hodnocení: 11
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2436 kcal
Bílkoviny 127 g
Sacharidy 226 g
Tuky 100 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ochuťte lososa i kuskus citronovou šťávou. Přidejte česnek, cibulky a mátu a je to.

Suroviny

citron 2 ks
plus jeden k podávání
koření 4 ČL
ras el hanout
česnek 2 stroužky
velké, drcené
jarní cibulka 2 svazky
na tenká kolečka
olivový olej 6 ČL
a trocha navíc
losos 4 ks
bez kůže a kosti
kuskus 280 g
med 4 ČL
tekutý
máta 2 hrsti
lístky, na nudličky
sůl
pepř

1 Zahřejte troubu na 200 °C. Ze 2 citronů nastrouhejte kůru a vymačkejte šťávu. Kůru a ½ šťávy smíchejte s kořením, česnekem, ½ cibulek a 4 lžičkami oleje. Osolte a opepřete. Rybu dejte do mělké nádoby, zalijte marinádou, nechte 10 minut odležet. Kuskus dejte do mísy, přidejte 2 lžičky oleje, zbylou šťávu z citronu i cibulky a 300 ml osolené vroucí vody, zakryjte, nechte stát.

2 Lososa položte na plech vyložený alobalem a zakapejte zbytkem marinády. Pečte 10 minut, pak na každý filet rozetřete lžičku medu. Pečte ještě 5 minut. Do kuskusu přidejte mátu, načechrejte ho vidličkou a jezte s lososem, šťávou z plechu a se skrojky citronu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/5

Komentáře

Jana Nemeckova

Šťávy z plechu bylo málo, kuskus zalít zeleninovým vývarem. Moc dobré jídlo. Zařazuji mezi oblíbené jídlo a vařit budu častěji.

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit