0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kořeněný losos s kuskusem

Kořeněný losos s kuskusem

4.8/5 Počet hodnocení: 11
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2436 kcal
Bílkoviny 127 g
Sacharidy 226 g
Tuky 100 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ochuťte lososa i kuskus citronovou šťávou. Přidejte česnek, cibulky a mátu a je to.

Suroviny

plus jeden k podávání
koření 4 ČL
ras el hanout
česnek 2 stroužky
velké, drcené
jarní cibulka 2 svazky
na tenká kolečka
olivový olej 6 ČL
a trocha navíc
losos 4 ks
bez kůže a kosti
kuskus 280 g
med 4 ČL
tekutý
máta 2 hrsti
lístky, na nudličky
sůl
pepř

1 Zahřejte troubu na 200 °C. Ze 2 citronů nastrouhejte kůru a vymačkejte šťávu. Kůru a ½ šťávy smíchejte s kořením, česnekem, ½ cibulek a 4 lžičkami oleje. Osolte a opepřete. Rybu dejte do mělké nádoby, zalijte marinádou, nechte 10 minut odležet. Kuskus dejte do mísy, přidejte 2 lžičky oleje, zbylou šťávu z citronu i cibulky a 300 ml osolené vroucí vody, zakryjte, nechte stát.

2 Lososa položte na plech vyložený alobalem a zakapejte zbytkem marinády. Pečte 10 minut, pak na každý filet rozetřete lžičku medu. Pečte ještě 5 minut. Do kuskusu přidejte mátu, načechrejte ho vidličkou a jezte s lososem, šťávou z plechu a se skrojky citronu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/5

Komentáře

Jana Nemeckova

Šťávy z plechu bylo málo, kuskus zalít zeleninovým vývarem. Moc dobré jídlo. Zařazuji mezi oblíbené jídlo a vařit budu častěji.

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč