Ochuťte lososa i kuskus citronovou šťávou. Přidejte česnek, cibulky a mátu a je to.
Postup
1
Zahřejte troubu na 200 °C. Ze 2 citronů nastrouhejte kůru a vymačkejte šťávu. Kůru a ½ šťávy smíchejte s kořením, česnekem, ½ cibulek a 4 lžičkami oleje. Osolte a opepřete. Rybu dejte do mělké nádoby, zalijte marinádou, nechte 10 minut odležet. Kuskus dejte do mísy, přidejte 2 lžičky oleje, zbylou šťávu z citronu i cibulky a 300 ml osolené vroucí vody, zakryjte, nechte stát.
2
Lososa položte na plech vyložený alobalem a zakapejte zbytkem marinády. Pečte 10 minut, pak na každý filet rozetřete lžičku medu. Pečte ještě 5 minut. Do kuskusu přidejte mátu, načechrejte ho vidličkou a jezte s lososem, šťávou z plechu a se skrojky citronu.
Komentáře
Šťávy z plechu bylo málo, kuskus zalít zeleninovým vývarem. Moc dobré jídlo. Zařazuji mezi oblíbené jídlo a vařit budu častěji.