Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Švestkové buchty

Buchty nemusí být jen s tvarohem či mákem, zkuste použít ovoce, kterého je na podzim spousty – jablka, hrušky nebo právě švestky!

Vydání: 2008/9
Autor:
Hodnocení:
28 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 12 buchet
Doba přípravy: Více než hodinu
Kynutí 60 minut
PT30M
Pečení 0:30
Koláč Česká

Ingredience

    • 500 g polohrubé mouky
    • 250 ml mléka
    • 25 g droždí
    • 75 g krupicového cukru
    • 75 g rozehřátého másla + na vymaštění
    • 2 žloutky
    • citronová kůra
    • ½ lžičky soli
    • 36 švestek, vypeckovaných, rozpůlených
    • cukr a skořice na posypání švestek
    • moučkový cukr na poprášení

Příprava jídla

Zadělejte těsto: do prosáté mouky udělejte důlek, do něho dejte trochu vlažného mléka, droždí a lžíci cukru a 15 minut nechte vzejít kvásek. Poté přidejte zbytek cukru a mléka, máslo, žloutky, citronovou kůru i sůl a zadělejte těsto. Nechte kynout do dvojnásobného objemu.

Vykynuté těsto rozválejte na tloušťku 1,5 cm a nadělejte z něj čtverce o straně 7 cm. Na každý dejte tři půlky švestek (řeznou stranou nahoru), posypte cukrem a skořicí a přiklopte třemi půlkami švestek. Spojte protilehlé konce těsta, důkladně slepte a tvarujte buchty. Ze všech stran je potírejte rozpuštěným máslem a jednu vedle druhé dejte do vymazaného pekáčku. Pečte při 180 °C dozlatova.

Něco navíc: Když buchty ihned po vyndání potřete roztokem z 50 ml rumu, 50 ml vody a 2 lžic cukru, neztvrdnou vám na povrchu!

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Maminčiny buchty s povidly

10 dokonalých receptů z kynutého těsta

24x švestky nasladko

Česká kuchyně – koláče, buchty a moučníky

Putování za švestkovou vůní

Kuře na vinných hroznech

Houbovo-celerové bramboráky se slaninou

Kachna s kaštanovými knedlíky

Brambory přelité smetanou s ořechy

Houbové pirožky s lučinou

Jak na nejlepší kynuté koláče a buchty

Švestky 20x jinak aneb nejlepší švestkové recepty

5x ořechová náplň pro sladké pečení

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Bože můj, opravte někdo ten úvod!!! To přímo BIJE do očí...jinak recept vypadá sympaticky, a už se na něj chystám;)
Obrazek uzivatele
Tak opět jeden recept z Apetitu, který už asi nezopakuji. Buchty mám právě v troubě a pečou se v bublající švestkové šťávě. Tohle tedy dát hostům nemohu!
Obrazek uzivatele
Za mě super, jen místo 3 švestek jsem dala dvě a tak nic nevyteklo. Těsto výborné, vláčné, dnes zkusím s hruškovými povidly.
Obrazek uzivatele
Recept skvělý, buchty vyšly nádherné a velice dobré.

Přidat komentář