Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Dršťky po italsku

Dršťky nejsou pro dámičky, ale pro opravdové labužníky. Ti si je vychutnávají po celém světě v nesčetných úpravách.

Vydání: 2008/10
Autor:
Hodnocení:
18 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT1H
Vaření 1:00
Polévka Italská

Ingredience

    • 1 lžíce másla + 1 lžíce při dokončení
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 malá cibule, 2 řapíky celeru a 1 mrkev, nakrájené nadrobno
    • 1 stroužek česneku, nakrájený nadrobno
    • 1 lžíce hladkolisté petrželky, nasekané
    • ½ lžičky čerstvého rozmarýnu či špetka sušeného
    • 500 g vařených hovězích drštěk, nakrájených na nudličky
    • 100 ml bílého vína
    • 400g konzerva loupaných rajčat
    • 1–2 drcené chilli papričky
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 100 ml hovězího vývaru
    • 100 g strouhaného parmazánu

Příprava jídla

V hrnci rozpusťte máslo s olejem. Vsypte cibuli a 4 minuty opékejte dozlatova, přidejte celer a mrkev a opékejte další minutu, pak přihoďte česnek, petrželku a sekaný rozmarýn a po minutě dršťky. Zalijte vínem a zprudka vařte asi 30 sekund. Přidejte rajčata, koření, vývar, osolte a pod pokličkou na mírném ohni vařte přibližně 1 hodinu, dokud nejsou dršťky zcela měkké. Je-li málo tekutiny, občas trochu podlijte vodou, zbývá-li jí naopak moc, vařte bez pokličky. Hotový pokrm přendejte do mísy, vmíchejte lžíci másla i všechen parmazán a ihned podávejte, nejlépe s italským pečivem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zadělávané dršťky

Dršťková polévka

Čorba de burta

Hospodská dršťková polévka

Dršťky po kreolsku

Zadělávané dršťky

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Vynikající, u nás moc oblíbené letní jídlo, které se dá různě inovovat. Dršťky v této úpravě jsou tak chutné, že je potřeba počítat skoro s půl kilem na osobu. Servíruji pouze se světlým pečivem.

Přidat komentář