Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát s jablky

Možná máte osvědčený recept a možná ten svůj bramborový salát teprve hledáte. Máme pro vás saláty k různým příležitostem i položkám vánočního menu.

Vydání: 2008/12
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 6-8
Doba přípravy: Do 30 minut
Odležení až 12 hodin
P
Salát Česká

Ingredience

    • 600 g brambor (varný typ A), vařených a oloupaných (váha brambor je po uvaření a oloupání)
    • 1 menší cibule (i červená), nasekaná
    • 3 lžíce majonézy
    • 2 kyselé okurky, nasekané
    • 2–3 vejce, uvařená natvrdo, nasekaná (nemusejí být)
    • 1–2 velká červená jablka, na kostičky nebo nastrouhaná
    • 150 g šunky od kosti, na tenké proužky
    • sůl a čerstvě drcený pepř
    • lák z okurek (citron či ocet), ohřátý

Příprava jídla

1 Ještě horké brambory smíchejte s ostatními přísadami, ochutnejte a podle potřeby osolte, opepřete a okyselte. Počítejte přitom s tím, že salát po odležení získá trochu jinou chuť. S definitivním dochucením je tedy lepší počkat. Nechte několik hodin v chladu odležet; nedočkavci mohou jíst hned.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bramborový salát s kysaným zelím

Salát z červených brambor

Bramborový salát s okurkou

Bramborový salát s hruškami

Salát z opečených brambor

Bramborový salát s avokádem

Bramborový salát & ryba (2 v 1)

Vídeňský bramborový salát po židovsku

Domácí bramborový salát

REKLAMA

Přidat komentář