Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Lahůdkové lasagne

Lasagne doplněné špenátem a rajčaty, zvýrazněné chutí parmazánu.

Vydání: 2009/1
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
PT35M
Pečení 0:35
Maso Italská

Ingredience

    • 1 sáček základního hovězího ragú
    • 6 plátků lasagní
    • 75 g baby špenátu
    • 50 g nakládaných sušených rajčat, pokrájených
    • 30 g másla
    • 30 g hladké mouky
    • 600 ml studeného mléka
    • špetka muškátového květu
    • 150g strouhaného parmezánu
    • 2-3 pláty lasagní

Příprava jídla

1 Sáček základního ragú nechte v hrnci bublat 10 minut. Přimíchejte 75 g baby špenátu a 50 g nakládaných sušených rajčat.

2 V jiném hrnci rozpusťte 30 g másla, přidejte 30 g hladké mouky a míchejte 1 minutu. Vešlehejte 600 ml studeného mléka, bešamel osolte, opepřete, přidejte špetku muškátového květu, míchejte a vařte asi 5 minut do zhoustnutí. Vypněte a vmíchejte 50 g strouhaného parmazánu.

3 Dno zapékací nádoby pokryjte polovinou ragú. Překryjte 2–3 pláty lasagní. Potřete polovinou bešamelu a na to dejte zbytek ragú. Opět překryjte lasagněmi a zalijte zbytkem bešamelu. Posypte 100 g strouhaného parmazánu. Pečte v troubě vyhřáté na 200 ºC 30–35 minut dozlatova.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Základní hovězí ragú

Bleskové zapečené maso

Kořeněné hovězí chilli

Komentáře

Obrazek uzivatele
1. věta v receptu mě dostala... "Sáček základního ragú nechte v hrnci bublat 10 minut." ...tak nevím.... mám uvařit ragů, dát ho do sáčku a nechat ho bublat i se sáčkem...? ...a bešel do sáčku už dávat nemusím?... :-)))
Obrazek uzivatele
Aj mňa tá vetička zarazila. Všimla som si ju už v recepte na Kořeněné hovězí chilli. Tam je našťastie podtrhnutý odkaz, takže sa dá zistiť, co tím chtěl básník ríci. Odkaz vedie k Základnímu hovězímu ragú. Tým sa samozrejme jednoduchý recept na lasagne trochu komplikuje a predlžuje sa nám čas prípravy, ale nakoniec to určite chutí skvele! Bolo by ale fajn, keby tvorcovia receptu použili presný odkaz na súvisiaci recept :o)))

Přidat komentář