Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Marinovaný lín

Výborní líni v marinádě  z cibule, česneku, doplněné výraznou vůní šalvěje.

Vydání: 2009/1
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
Marinování 12 hodin
P
Ryby a mořské plody Česká

Ingredience

    • 4–6 línů, bez šupin, vykuchaných
    • 100 ml polotučného mléka
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 lžíce hladké mouky
    • olej na smažení
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 2 stroužky česneku, na plátky
    • 2 cibule, nasekané
    • 1 červená paprika, na tenké proužky
    • několik lístků čerstvé šalvěje
    • 200 ml octa
    • 1 lžička krupicového cukru

Příprava jídla

1 Líny omyjte a osušte, navlhčete v mléce, osolte a opepřete, pomoučněte a opečte na rozpáleném oleji po obou stranách dozlatova. Dejte stranou, nejlépe do porcelánové mísy.

2 Na pánvi osmahněte česnek, cibuli a papriku, osolte a opepřete. Zalijte směsí octa, 3–4 lžic vody a oslaďte. Přiveďte k varu a krátce povařte.

3 Marinádou přelijte líny, přidejte lístky šalvěje a nechte 12 hodin marinovat. Podávejte s pečivem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Smažení sledi

Sladkovodní ryby

Pstruh po milánsku

Siven na tymiánu

Štika na zahradnický způsob

REKLAMA

Přidat komentář