Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuře s fazolemi

Fazolky a víno kuře krásně doplní. Podávejte třeba s rýží.
Vydání: 2009/3
Autor:
Hodnocení:
9 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
Vaření 35 minut
P
Maso Francouzská

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 3 kuřecí stehenní řízky, nakrájené
    • 2 cibule, nasekané
    • 2 stroužky česneku, nasekané
    • 2 lžičky sušeného tymiánu
    • 300 ml dobrého bílého vína
    • 2 konzervy bílých fazolek (po 400 g), slité a propláchnuté
    • 2 hrsti nasekaných lístků petrželky
    • sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

1 Zahřejte olej v hlubší pánvi, k níž máte poklici, vsypte kuře a rychle ho opečte ze všech stran dohněda. Vsypte cibuli, česnek a tymián a opékejte ještě 2 minuty. Vlijte víno, lehce osolte a opepřete. Přiveďte k varu a 20 minut zvolna vařte doměkka, po 10 minutách přiklopte, případně podlijte vodou.

2 Pak přidejte fazolky, promíchejte a krátce prohřejte. Jezte s petrželkou.
Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář