
Kuře s fazolemi
Fazolky a víno kuře krásně doplní. Podávejte třeba s rýží.
Vydání: 2009/3
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
Vaření 35 minut
Vaření 35 minut
P
Ingredience
- 2 lžíce olivového oleje
- 3 kuřecí stehenní řízky, nakrájené
- 2 cibule, nasekané
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 2 lžičky sušeného tymiánu
- 300 ml dobrého bílého vína
- 2 konzervy bílých fazolek (po 400 g), slité a propláchnuté
- 2 hrsti nasekaných lístků petrželky
- sůl a čerstvě mletý pepř
Příprava jídla
1 Zahřejte olej v hlubší pánvi, k níž máte poklici, vsypte kuře a rychle ho opečte ze všech stran dohněda. Vsypte cibuli, česnek a tymián a opékejte ještě 2 minuty. Vlijte víno, lehce osolte a opepřete. Přiveďte k varu a 20 minut zvolna vařte doměkka, po 10 minutách přiklopte, případně podlijte vodou.
2 Pak přidejte fazolky, promíchejte a krátce prohřejte. Jezte s petrželkou.
2 Pak přidejte fazolky, promíchejte a krátce prohřejte. Jezte s petrželkou.
Přidat komentář