Opečené kuře zalité omáčkou z vývaru, hořčice a medu. Nejlépe se k němu hodí podušená zelenina.
Suroviny
olivový olej
1
PL
kuřecí stehna spodní
8
ks
s kostí, bez kůže, lze nahradit 3 nasekanými stehenními řízky
cibule
2
ks
najemno nasekané
pastinák
350
g
nakrájený na tyčky
vývar zeleninový
300
ml
hořčice hrubozrnná
2
PL
med
2
PL
tekutý
sůl
pepř
tymián
3
snítky
petrželka
k podávání, nemusí být
Postup
1
Polovinu oleje zahřejte na velké pánvi nebo v mělkém kastrolu s poklicí. Kuře opečte ze všech stran dozlatova a dejte stranou. Zahřejte zbývající olej a opečte cibuli a pastinák, aby cibule změkla; zabere to 5 minut.
2
Opečené maso dejte zpátky do hrnce. Horký vývar smíchejte s hořčicí a medem a vlijte do kastrolu, posypte tymiánem, přiveďte k mírnému varu. Přiklopte a 20–30 minut duste, aby maso změklo a bylo uvařené i uvnitř. Osolte a opepřete. Podávejte s dušenou zeleninou, sypané petrželkou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 13 skvělých receptů s pastinákem(13 receptů )