Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuře s pastinákem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuře s hořčicí a pastinákem

4.9/5 Počet hodnocení: 12
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2574 kcal
Bílkoviny 160 g
Sacharidy 119 g
Tuky 163 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Opečené kuře zalité omáčkou z vývaru, hořčice a medu. Nejlépe se k němu hodí podušená zelenina.

Související recepty

Suroviny

olivový olej 1 PL
s kostí, bez kůže, lze nahradit 3 nasekanými stehenními řízky
najemno nasekané
nakrájený na tyčky
vývar zeleninový 300 ml
hořčice hrubozrnná 2 PL
med 2 PL
tekutý
sůl
pepř
tymián 3 snítky
petrželka
k podávání, nemusí být

Postup

1

Polovinu oleje zahřejte na velké pánvi nebo v mělkém kastrolu s poklicí. Kuře opečte ze všech stran dozlatova a dejte stranou. Zahřejte zbývající olej a opečte cibuli a pastinák, aby cibule změkla; zabere to 5 minut.

2

Opečené maso dejte zpátky do hrnce. Horký vývar smíchejte s hořčicí a medem a vlijte do kastrolu, posypte tymiánem, přiveďte k mírnému varu. Přiklopte a 20–30 minut duste, aby maso změklo a bylo uvařené i uvnitř. Osolte a opepřete. Podávejte s dušenou zeleninou, sypané petrželkou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/4

Apetit magazín

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...