Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Rajčatová polévka

Popis receptu: 
více kořeněná varianta rajské polévky
Autor: Tomáš Klima
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    lžíce másla trocha olivového oleje 1 cibule 1 stroužek česneku 8 rajčat 1 bobkový list 4 kuličky nového koření 2 kuličky pepře 1 hřebíček tymián 1 litr zeleninového vývaru 2 kostky cukru /nebo lžičky

Příprava jídla

Na 1 lžíci másla s trochou olivového oleje osmahněte 1 cibulku (já bohužel akorát zjistila, že poslední cibule byla, ta kterou jsem v pátek použila do Risotta s parmezánem, takže jsem holt musela vařit bez ní) a kdo má rád, může osmahnout celý 1 stroužek česneku. Pak vhodíme 8 čerstvých pokrájených rajčat (nebo 2 konzervy krájených rajčat - kdo používá čerstvé tak doporučuji předem oloupat ze slupky - k tomu pomáhá je na chvilinku ponořit nakrojené do horké vody). Přidáme koření - 1 bobkový list, 4 kuličky nového koření, 2 kuličky pepře (já měla jen hrubě mletý), 1 hřebíček a trocha tymiánu. Vše provaříme na kaši. Poté přilijeme 1 litr vývaru (zeleninový nebo drůbeží) a přidáme 2 kostky cukru (nebo dvě lžičky - já používám jen hnědý cukr). Promícháme a provaříme. Nakonec buď polévku propasírujte - nebo pro ty, kdo neradi pasírují jako já - vyjměte koření a polévku rozmixujte.
REKLAMA

Přidat komentář