Rajčatová polévka

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Rajčatová polévka

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut

Suroviny

lžíce másla
trocha olivového oleje
1 cibule
1 stroužek česneku
8 rajčat
1 bobkový list
4 kuličky nového koření
2 kuličky pepře
1 hřebíček
tymián
1 litr zeleninového vývaru
2 kostky cukru /nebo lžičky
Na 1 lžíci másla s trochou olivového oleje osmahněte 1 cibulku (já bohužel akorát zjistila, že poslední cibule byla, ta kterou jsem v pátek použila do Risotta s parmezánem, takže jsem holt musela vařit bez ní) a kdo má rád, může osmahnout celý 1 stroužek česneku. Pak vhodíme 8 čerstvých pokrájených rajčat (nebo 2 konzervy krájených rajčat - kdo používá čerstvé tak doporučuji předem oloupat ze slupky - k tomu pomáhá je na chvilinku ponořit nakrojené do horké vody). Přidáme koření - 1 bobkový list, 4 kuličky nového koření, 2 kuličky pepře (já měla jen hrubě mletý), 1 hřebíček a trocha tymiánu. Vše provaříme na kaši. Poté přilijeme 1 litr vývaru (zeleninový nebo drůbeží) a přidáme 2 kostky cukru (nebo dvě lžičky - já používám jen hnědý cukr). Promícháme a provaříme. Nakonec buď polévku propasírujte - nebo pro ty, kdo neradi pasírují jako já - vyjměte koření a polévku rozmixujte.
Autor: tomas.klima

Obchod Apetit