
Plněné pečené brambory s fazolemi a sýrem
Vegetariánská večeře, která zachutná všem. Brambory s fazolemi v rajčatové omáčce, posypané mozzarellou, ochucené uzenou paprikou.
Vydání: 2009/3
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- pečená brambora
- 400 g konzerva fazolí v rajčatové omáčce
- 100 g strouhané mozzarelly
- ½ lžičky uzené papriky
- 2 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
Příprava jídla
1 Zahřejte gril na vyšší teplotu. Nádobu vhodnou do mikrovlnky lehce vymažte olejem a vlijte do ní 400g konzervu fazolí v rajčatové omáčce. Zakryjte speciálním poklopem nebo přetáhněte plastovou fólií (párkrát ji propíchněte vidličkou) a vařte na střední až vysoký výkon čtyři až šest minut, aby se dobře prohřály. Každé dvě minuty zamíchejte.
2 Pečené brambory dejte do zapékací misky, rozdělte na ně fazole. Posypte 100 g strouhané mozzarelly, ochuťte ½ lžičky uzené papriky. Dejte na pár minut pod gril, aby se sýr roztavil. Posypte 2 lžícemi nasekané hladkolisté petrželky. Servírujte.
Přidat komentář