Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát s pomeranči a lososem

Pro prosluněné dny si připravte salát s výraznou chutí pomerančů, kterou zjemní bílý jogurt.
Vydání: 2009/6
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření 10 minut
P
Salát Ostatní

Ingredience

    • 4 menší nebo 2 větší filety z lososa
    • 100 g potočnice nebo rukoly
    • 400g konzerva cizrny, slitá
    • 1 hlíza fenyklu, na tenké plátky
    • ½ červené cibule, na tenká kolečka
    • 2 pomeranče
    • 150 ml bílého jogurtu
    • 1–2 svazky kopru, nasekané
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1 Lososa vařte v mikrovlnce zakrytého plastovou fólií na vysoký výkon 3–4 minuty. Odstraňte kůži a maso rozdělte na kousky. Přímo na talířích smíchejte lístky salátu, cizrnu, fenykl a cibuli.

2 Z 1 pomeranče nastrouhejte kůru, z obou pak vykrájejte filátka; 2 lžíce uniklé šťávy smíchejte s jogurtem, koprem, kůrou, solí a pepřem. Podávejte s rybou a dresinkem.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Salát z aromatických zelených lístků

REKLAMA

Přidat komentář