Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Fazolkový salát s kuřetem obalovaným v kuskusu

Kuskus místo strouhanky je doslova geniální. Křupe a maso zůstane šťavnaté!

Vydání: 2009/7
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření 2 minuty
PT6M
Smažení 0:06
Maso Ostatní

Ingredience

    • 160 g spařeného kuskusu
    • 1 lžíce mleté sladké papriky
    • 2 lžíce římského kmínu
    • 1 lžíce strouhané kůry z biocitronu
    • 1 lžíce nahrubo nasekaných koriandrových lístků
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • hladká mouka na obalování
    • 400 g kuřecích řízků, rozdělených na malé medailonky
    • 2 vejce, lehce rozšlehaná
    • slunečnicový olej na smažení
    • 250 g mladých zelených fazolek
    • 150 g mladých lístků mangoldu nebo špenátu

    NA ZÁLIVKU

    • 3 lžíce panenského olivového oleje
    • 2 lžíce citronové šťávy
    • 1 stroužek česneku, drceného
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř

     

Příprava jídla

1 Prošlehejte všechny přísady na zálivku a dejte stranou.

2 Zelené fazolky vhoďte do vroucí osolené vody, po 1–2 minutách sceďte, zchlaďte pod tekoucí studenou vodou a nechte okapat. V míse promíchejte kuskus, papriku, římský kmín, citronovou kůru, koriandr, sůl a pepř.

3 Do jednoho talíře nasypte mouku a do jiného dejte vejce. Kuřecí medailonky obalte nejdřív v mouce, potom ve vajíčku a pak v kuskusové směsi.

4 V nepřilnavé pánvi rozehřejte 2 cm oleje a na středním plameni smažte řízečky 2–3 minuty z každé strany dozlatova. Vyjměte a nechte okapat na papírové utěrce.

5 Řízečky rozdělte spolu s fazolkami a lístky mladého mangoldu na talíře a pokapejte připravenou zálivkou.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Salát z aromatických zelených lístků

REKLAMA

Přidat komentář