Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Houbovka

Klasika české kuchyně, smetanová omáčka s houbami, hotová za pár minut.

Vydání: 2009/7
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT10M
Vaření 0:10
Omáčka Česká

Ingredience

    • 4 kuřecí prsa
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 cibule, pokrájená nadrobno
    • 1 l drůbežího vývaru
    • hrst sušených hub, povařených v 200 ml vody
    • 200 ml kysané smetany
    • 1,5 lžíce hladké mouky
    • sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

1 Maso nakrájete na kousky. V nepřilnavé pánvi rozehřejte olej a tři minuty na něm opékejte cibuli. Pak přidejte maso a opečte ho dozlatova. Osolte, opepřete a přisypte mouku; minutu míchejte.

2 Postupně přilévejte vývar, houby i s vodou, ve které se vařily, a zakysanou smetanu. Deset minut povařte; podle potřeby dosolte a opepřete.

3 Podávejte s krupicovými noky, dobrá je i rýže, knedlíky nebo těstoviny.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bramboračka Dity P.

Jako od maminky

Lívanečky se skořicí

Hrachovka

Šunkofleky

Krupicové noky

Přidat komentář