Hodnocení receptu
Průměr: 3.3 ()
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1501 kcal
Bílkoviny 122 g
Cukr 81 g
Tuky 62 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Klasika české kuchyně, smetanová omáčka s houbami, hotová za pár minut.

Suroviny

kuřecí prsa 4 ks
olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
nadrobno
vývar kuřecí 1 l
sušené houby hrst
povařené v 200 ml vody
zakysaná smetana 200 ml
mouka pšeničná hladká 1.5 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý

1 Maso nakrájete na kousky. V nepřilnavé pánvi rozehřejte olej a tři minuty na něm opékejte cibuli. Pak přidejte maso a opečte ho dozlatova. Osolte, opepřete a přisypte mouku; minutu míchejte.

2 Postupně přilévejte vývar, houby i s vodou, ve které se vařily, a zakysanou smetanu. Deset minut povařte; podle potřeby dosolte a opepřete.

3 Podávejte s krupicovými noky, dobrá je i rýže, knedlíky nebo těstoviny.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...
  • Novinky a zajímavosti

Dokonalé hranolky nejen z brambor

Když se řeknou hranolky, většinou si člověk vybaví ty bramborové. Zkusili jste ale například připravit hranolky z celeru, batátů nebo červené řepy? Vyzkoušejte netradiční hranolky a podívejte se s námi, jak docílit dokonalé chuti a...

Obchod Apetit