Klasika české kuchyně, smetanová omáčka s houbami, hotová za pár minut.
Suroviny
kuřecí prsa
4
ks
olivový olej
2
PL
cibule
1
ks
nadrobno
vývar kuřecí
1
l
sušené houby
hrst
povařené v 200 ml vody
zakysaná smetana
200
ml
mouka pšeničná hladká
1,5
PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
1 Maso nakrájete na kousky. V nepřilnavé pánvi rozehřejte olej a tři minuty na něm opékejte cibuli. Pak přidejte maso a opečte ho dozlatova. Osolte, opepřete a přisypte mouku; minutu míchejte.
2 Postupně přilévejte vývar, houby i s vodou, ve které se vařily, a zakysanou smetanu. Deset minut povařte; podle potřeby dosolte a opepřete.
3 Podávejte s krupicovými noky, dobrá je i rýže, knedlíky nebo těstoviny.