Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Houbovka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 15
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1501 kcal
Bílkoviny 122 g
Sacharidy 81 g
Tuky 62 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasika české kuchyně, smetanová omáčka s houbami, hotová za pár minut.

Suroviny

olivový olej 2 PL
nadrobno
vývar kuřecí 1 l
povařené v 200 ml vody
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Maso nakrájete na kousky. V nepřilnavé pánvi rozehřejte olej a tři minuty na něm opékejte cibuli. Pak přidejte maso a opečte ho dozlatova. Osolte, opepřete a přisypte mouku; minutu míchejte.

2

Postupně přilévejte vývar, houby i s vodou, ve které se vařily, a zakysanou smetanu. Deset minut povařte; podle potřeby dosolte a opepřete.

3

Podávejte s krupicovými noky, dobrá je i rýže, knedlíky nebo těstoviny.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...