0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Houbovka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.6 / 5. Počet hodnocení: 11
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1501 kcal
Bílkoviny 122 g
Sacharidy 81 g
Tuky 62 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasika české kuchyně, smetanová omáčka s houbami, hotová za pár minut.

Suroviny

kuřecí prsa 4 ks
olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
nadrobno
vývar kuřecí 1 l
sušené houby hrst
povařené v 200 ml vody
zakysaná smetana 200 ml
mouka pšeničná hladká 1.5 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý

1 Maso nakrájete na kousky. V nepřilnavé pánvi rozehřejte olej a tři minuty na něm opékejte cibuli. Pak přidejte maso a opečte ho dozlatova. Osolte, opepřete a přisypte mouku; minutu míchejte.

2 Postupně přilévejte vývar, houby i s vodou, ve které se vařily, a zakysanou smetanu. Deset minut povařte; podle potřeby dosolte a opepřete.

3 Podávejte s krupicovými noky, dobrá je i rýže, knedlíky nebo těstoviny.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?
  • Jak na to

Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?

Stravujete se vegansky, ale nedokážete si představit snídani bez míchaných vajec? Ať už se snažíte omezovat příjem živočišných potravin nebo si jen chcete rozšířit jídelníček o nová jídla, tahle míchaná „vejce bez vajec“ prostě musíte...

Obchod Apetit