Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Grilovaný pstruh s citronem a mátou

Grilované ryby jsou rychle hotové, nepotřebují náročnou přípravu a chutnají skvostně.

Vydání: 2009/8
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: Pro 8 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
Grilování 15 minut
PT30M
Maso Středomořská

Ingredience

    • 4 čerství pstruzi Tesco, vykuchaní
    • sůl
    • 2–3 citrony Tesco, nakrájené na půlkolečka
    • větší hrst mátových lístků
    • olivový olej a máslo

Příprava jídla

1 Ryby omyjte, osušte a zevnitř i zvenku řádně osolte. Na obou bocích každého pstruha udělejte 2–3 šikmé mělké zářezy. Do každého vložte lístek máty a půlkolečko citronu.

2 Pak ryby pokapejte olivovým olejem a poklaďte hoblinkami másla. Dejte na plech a pečte v troubě předehřáté na 200 °C nebo na grilu v grilovacích kleštích na ryby zhruba deset až patnáct minut.

3 Po upečení ryby na pár minut zabalte do alobalu. Podávejte s letním salátem z brambor.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Grilovaný tuňák se zeleninou a bazalkovým pestem

Grilovaný losos na cedrovém prkénku

8x ryba na gril

REKLAMA

Přidat komentář