Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kořeněné těstoviny s tuňákem

Dejte si záležet na kvalitních surovinách, a i tohle zdánlivě jednoduché a obyčejné jídlo může být gurmánským zážitkem.
Vydání: 2009/9
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření 15 minut
P
Těstoviny Italská

Ingredience

    • 2 konzervy tuňáka ve vlastní šťávě či v pramenité vodě, celkem cca 360 g
    • 2 jarní cibulky, nasekané
    • 1 vejce, prošlehané
    • 1 lžíce rostlinného oleje
    • 350 g pikantní rajčatové omáčky nebo běžné rajčatové omáčky s nasekanou chilli papričkou
    • 50 g rukoly
    • 400 g špaget
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1 Tuňáka slijte a pak z něj důkladně vymačkejte přebytečnou vodu. V misce ho smíchejte s jarními cibulkami a vejcem. Rukama vytvarujte zhruba dvanáct koulí o velikosti vlašského ořechu.

2 Ve velké nepřilnavé pánvi zahřejte olej, vložte tuňákové koule a pět až deset minut je opékejte, aby byly ze všech stran dozlatova. Přelijte ostrou rajčatovou omáčkou nebo rajčatovou omáčkou smíchanou s očištěnou a nakrájenou chilli papričkou a pět minut prohřívejte. Pokud je omáčka příliš hustá, zřeďte ji trochou vařící vody.

3 Mezitím uvařte těstoviny podle návodu na obalu a slijte je. Vmíchejte je do omáčky spolu s většinou rukoly. Rozdělte do misek a ozdobte zbývající rukolou.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
vynikajici, jednoduchy a velice chutny recept. Vsem doporucuji!!! Diky K1
Obrazek uzivatele
:)

Přidat komentář