Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Olivoví šneci

Užívejte si léto se středomořskou kuchyní. Upečte si šneky s olivami, bazalkou a česnekem.
Vydání: 2009/9
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: Na 12 kousků
Doba přípravy: Více než hodinu
Kynutí 2 hodiny, pečení 20-25 minut
P
Chléb a pečivo Středomořská

Ingredience

    • 500 g polohrubé mouky
    • 1 lžička soli + hrubá sůl na posypání
    • 7 g sušeného droždí (1 sáček)
    • 5 lžic olivového oleje + trochu na potření
    • malá snítka bazalky
    • 170 g vypeckovaných černých oliv
    • 1 stroužek česneku
    • 4 sardelové řezy
    • 50 g vypeckovaných zelených oliv

Příprava jídla

1 V míse smíchejte mouku, sůl, droždí, lžíci olivového oleje a 300 ml teplé vody. Vypracujte měkké těsto; důkladně ho deset minut hněťte, pak ho vložte do čisté mísy, zakryjte potravinářskou fólií a nechte na teplém místě kynout na dvojnásobný objem. Práci můžete svěřit i domácí pekárně.

2
Mezitím připravte náplň. Otrhejte bazalkové lístky, smíchejte je s černými olivami a rozmixujte tyčovým mixérem. Přidejte 4 lžíce olivového oleje, česnek a sardelky. Rozmačkejte nebo rozmixujte na hrubší pastu.

3 Troubu předehřejte na 220 °C. Plech vyložte pečicím papírem. Těsto rozválejte na pomoučněném kuchyňském vále zhruba do obdélníku rozměru 30 × 40 cm. Navrch rozetřete olivovo-bazalkovou pastu, posypte celými zelenými olivami a zaviňte do rolády. Rozkrájejte ji na 12 kousků, dílky opatrně položte na plech, potřete zbylým olivovým olejem, přikryjte fólií a nechte ještě 20 minut nakynout. Sejměte fólii, posypte hrubou solí a pečte dvacet až pětadvacet minut dozlatova.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář