Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vepřová roláda na jablkách

Jablečný džus a jablka dají pečeni krásně vyniknout. Podávejte s knedlíkem nebo šťouchanými bramborami.
Vydání: 2009/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Více než hodinu
Pečení: 1 hodina 35 minut
P
Maso Česká

Ingredience

    • 600 g vepřové plece, zbavené šlach
    • kořenicí pasta z ½ lžičky semen fenyklu, 2 stroužků česneku, 5 kuliček koriandru, 1 lžičky soli, ½ lžičky celého černého pepře, 1 lžičky citronové kůry
    • 80 g másla
    • 150 ml jablečného džusu
    • 2 malá jablka, bez jádřince, nakrájená na měsíčky
    • dušené zelí a bramborové knedlíky nebo šťouchané brambory k podávání

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 220 °C. Přísady na kořenicí pastu rozmělněte v mixéru nebo v hmoždíři. Maso podélně nařízněte tak, abyste po rozložení získali vyšší plát. Pastu prsty vetřete do masa. Sviňte do rolády a zavažte kuchyňským provázkem – pokud máte plec s kůží, měla by být navrchu. Roládu položte do pekáčku švem nahoru, poklaďte kousky másla a pečte v troubě asi 25 minut, až začne být na povrchu křupavá.

2
Ztlumte na 160 °C. Přisypte jablka, přiklopte a pečte asi tři čtvrtě hodiny. Odkryjte, podlijte jablečným džusem a dopékejte ještě asi 25 minut dozlatova. Občas přelévejte vypečenou šťávou. Podávejte s dušeným zelím a bramborovými knedlíky nebo jen se šťouchanými bramborami.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pečená jablíčka s datlemi

Bůčková roláda

Česká kuchyně v moderním a odlehčeném hávu

Přidat komentář