Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.8/5 Počet hodnocení: 50
Více než hodinu Pro zkušené Na 10 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6770 kcal
Bílkoviny 120 g
Sacharidy 384 g
Tuky 513 g
Vláknina 71 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Roláda připomínající zasněžené poleno je tradiční dezert podle keltského zvyku. Kdo ho jednou ochutná, už bez něj nemůže oslavit Vánoce!

Související recepty

Suroviny

kakao 50 g
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
vejce 5 ks
+ na posypání
Na náplň
Baileys
Na čokoládový krém
máslo 300 g
trocha na pečící papír
+ na poprášení
tmavá čokoláda 400 g
rozpuštěná

Postup

1

Předehřejte troubu na 190 °C. Plech o rozměru 30 x 40 cm vyložte pečicím papírem, potřete máslem a poprašte kakaem.

2

Vejce s cukrem 8 minut šlehejte elektrickými metlami do pěny. Pak opatrně vmíchejte mouku prosátou s kypřicím práškem a kakaem. Rozetřete na pečicí papír poprášený kakaem a pečte 10–15 minut.

3

Nechte dvě minuty chladnout a pak placku položte na čistý pečicí papír posypaný krupicovým cukrem. Opatrně stáhněte papír, na kterém jste korpus pekli, a korpus od delší strany i se spodním papírem zarolujte.

4

Na náplň ušlehejte dotuha smetanu a přimíchejte baileys. V jiné misce utřete přísady na čokoládový krém – nejprve máslo s cukrem, pak vmíchejte rozpuštěnou čokoládu. Nechte vychladit.

5

Rozbalte roládu. Lžičkou na ni naneste několik hromádek čokoládového krému; použijte necelou polovinu. Pak na něj naneste šlehačku s baileys a opět zabalte. Hotovou roládu potřete zbytkem čokoládového krému, vytvořte reliéf polena a poprašte moučkovým cukrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/12

Apetit magazín