Roláda připomínající zasněžené poleno je tradiční dezert podle keltského zvyku. Kdo ho jednou ochutná, už bez něj nemůže oslavit Vánoce!
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 190 °C. Plech o rozměru 30 x 40 cm vyložte pečicím papírem, potřete máslem a poprašte kakaem.
Vejce s cukrem 8 minut šlehejte elektrickými metlami do pěny. Pak opatrně vmíchejte mouku prosátou s kypřicím práškem a kakaem. Rozetřete na pečicí papír poprášený kakaem a pečte 10–15 minut.
Nechte dvě minuty chladnout a pak placku položte na čistý pečicí papír posypaný krupicovým cukrem. Opatrně stáhněte papír, na kterém jste korpus pekli, a korpus od delší strany i se spodním papírem zarolujte.
Na náplň ušlehejte dotuha smetanu a přimíchejte baileys. V jiné misce utřete přísady na čokoládový krém – nejprve máslo s cukrem, pak vmíchejte rozpuštěnou čokoládu. Nechte vychladit.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jak na krémové rolády: 26 nejlepších receptů(29 receptů )
- 40 božských dezertů se šlehačkou a cukrářské tipy, jak smetanu ochutit(40 receptů )