Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuře & bramborový salát

Klasické kuře s lehkou přílohou.
Vydání: 2009/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Zelenina Řecká

Ingredience

    • 500 g brambor (pokud možno nových), podle potřeby rozpůlených či rozčtvrcených
    • 2 velké palice kukuřice
    • 1/2 červené cibule, na tenká kolečka
    • šťáva z 1 limetky
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 2 stroužky česneku, prolisované
    • 1/2–1 lžička mleté uzené papriky (koupíte v obchodech s kořením) + sůl a pepř
    • 4 kuřecí prsní řízky, naplocho rozpůlené
    • malý svazek koriandru, nasekané lístky
    • dílky limetky k podávání (nemusí být)

Příprava jídla

1 V dostatečně velkém hrnci uvařte doměkka brambory a kukuřici; brambory budou potřebovat 12 minut, v polovině vaření přidejte kukuřici. Důkladně slijte.

2 Mezitím v salátové míse smíchejte cibuli a limetovou šťávu s polovinou oleje. Zbývající olej smíchejte s česnekem, paprikou, solí a pepřem a ve směsi smočte kuře.

3 V grilovací pánvi opečte maso; asi tři minuty z každé strany, aby se propeklo. Do mísy přisypte brambory. Kukuřice postavte kolmo k prkénku a okrájejte z nich zrna v plátech. Přidejte je do salátu i s koriandrem. Chcete-li, podávejte s dílky limety.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář