Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Těstoviny s kapustou a ančovičkami

Nechce se vám dlouho vařit? Vraťte chléb a sardinky do spíže a uvařte si tyto těstoviny. Snadné, rychlé a přitom vynikající jídlo.

Vydání: 2009/11
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT10M
Vaření 0:10
Těstoviny Italská

Ingredience

    • 250 g penne či jiných krátkých těstovin
    • 4 lžíce panenského olivového oleje
    • 1 červená chilli paprička, zbavená semen a jemně pokrájená
    • 2 stroužky česneku, na plátky
    • 4 sardelové filety (ančovičky), nasekané
    • 200 g mladé kapusty, nakrouhané
    • šťáva z 1/2 citronu
    • 50 g parmazánu, 1/2 nastrouhaná, 1/2 na hobliny

Příprava jídla

1 Uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Zatímco se vaří, osmahněte v pánvi na polovině oleje chilli, česnek a sardelky (asi minutu). Přidejte kapustu a zvolna ji opékejte pár minut, aby zůstala křupavá.

2 Slijte těstoviny a pár lžic vody zachyťte. Obojí přidejte ke kapustě. Vmíchejte zbylý olej, citron a strouhaný parmazán. Podávejte ozdobené hoblinami parmazánu.

 

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář