
Smažené plněné olivy
Pokud chystáte párty, nesmí na vašem stole chybět olivy. Dají se nápaditě plnit, a díky tomu mohou chutnat pokaždé jinak. Do sýrové náplně doporučujeme dát hodně chilli.
Ingredience
- 3 plátky toustového chleba
- 150g sklenice velkých zelených oliv, bez pecek
- hladká mouka na obalování
- 1 vejce, lehce rozšlehané
- kousek vinné klobásy (asi o velikosti párku)
- 80 g sýra feta + asi 1 lžíce jogurtu
- chilli pasta podle chuti (harrisa)
- slunečnicový olej na smažení
Příprava jídla
1 Troubu předehřejte na 150 °C. Toustový chleba rozmixujte na strouhanku. Vysypte ji na pečicí papír a pečte v troubě 20 minut dosucha a pak znovu rozmixujte, nyní najemno.
2 Do jednoho plastového sáčku vymačkejte vinnou klobásu. Do druhého dejte utřenou směs fety, jogurtu a chilli. Ustřihněte růžek a naplňte olivy – polovinu klobásovou a polovinu sýrovou směsí. Obalte olivy v mouce, pak ve vejci a a nakonec ve strouhance; klidně tam můžete nasypat všechny najednou. Dejte do chladničky na čtvrt hodiny zatuhnout.
3 Smažte ve vysoké vrstvě oleje asi 2–3 minuty dozlatova. Vyjměte a nechte okapat na papírové utěrce.
Něco navíc:
Italové připravují olivy all’Ascolana plněné lahodnou, ale dosti komplikovanou nádivkou z mletého masa, sušené šunky, parmazánu a dalších přísad – vy to hravě vyřešíte některou z běžně dostupných čerstvých klobás.
Přidat komentář