
Fazolová polévka s uzeným kuřetem
Této husté polévky si k obědu uvařte rovnou celý kotel. Nakrájejte k ní čerstvý kmínový chleba - a na druhý chod se vás nikdo ptát nebude.
Vydání: 2010/2
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy:
Vaření: 20 minut
Vaření: 20 minut
P
Ingredience
- 1 červená cibule, nakrájená na plátky
- 4 stroužky česneku, nasekané
- 2 lžíce olivového oleje
- asi 1/2 lžičky mletého chilli
- 1 červená paprika, nakrájená na nudličky
- 1 klobása chorizo, nakrájená na plátky
- 1 lžíce mleté sladké papriky, nejlépe uzené
- 8 rajčat, nakrájených na kostičky
- 800 ml drůbežího vývaru
- 400g konzerva fazolí borlotti či jiných strakatých, scezených a propláchnutých
- 200 g uzených kuřecích prsou, nakrájených na kousky velikosti sousta
- sůl
- 2 lžíce sekané petrželky
- chléb k podávání
Příprava jídla
1 V hrnci na oleji opékejte cibuli a česnek asi 3–5 minut doměkka. Přidejte chilli, papriku a míchejte další minutu, pak vsyp te chorizo a po dvou minutách ještě mletou papriku. Tu už jen krátce zamíchejte a přidejte rajčata a drůbeží vývar. Přiveďte k varu a stáhněte plamen na minimum.
2 Vmíchejte fazole, kuře a vařte 15–20 minut, až začne houstnout. Osolte, pokud je to potřeba, a vmíchejte petrželku. Podávejte s chlebem.
2 Vmíchejte fazole, kuře a vařte 15–20 minut, až začne houstnout. Osolte, pokud je to potřeba, a vmíchejte petrželku. Podávejte s chlebem.
Přidat komentář