Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Fazolová polévka s uzeným kuřetem

Této husté polévky si k obědu uvařte rovnou celý kotel. Nakrájejte k ní čerstvý kmínový chleba - a na druhý chod se vás nikdo ptát nebude.
Vydání: 2010/2
Autor:
Hodnocení:
37 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy:
Vaření: 20 minut
P
Polévka Středomořská

Ingredience

    • 1 červená cibule, nakrájená na plátky
    • 4 stroužky česneku, nasekané
    • 2 lžíce olivového oleje
    • asi 1/2 lžičky mletého chilli
    • 1 červená paprika, nakrájená na nudličky
    • 1 klobása chorizo, nakrájená na plátky
    • 1 lžíce mleté sladké papriky, nejlépe uzené
    • 8 rajčat, nakrájených na kostičky
    • 800 ml drůbežího vývaru
    • 400g konzerva fazolí borlotti či jiných strakatých, scezených a propláchnutých
    • 200 g uzených kuřecích prsou, nakrájených na kousky velikosti sousta
    • sůl
    • 2 lžíce sekané petrželky
    • chléb k podávání

Příprava jídla

1 V hrnci na oleji opékejte cibuli a česnek asi 3–5 minut doměkka. Přidejte chilli, papriku a míchejte další minutu, pak vsyp te chorizo a po dvou minutách ještě mletou papriku. Tu už jen krátce zamíchejte a přidejte rajčata a drůbeží vývar. Přiveďte k varu a stáhněte plamen na minimum.

2 Vmíchejte fazole, kuře a vařte 15–20 minut, až začne houstnout. Osolte, pokud je to potřeba, a vmíchejte petrželku. Podávejte s chlebem.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Fazolová polévka

REKLAMA

Přidat komentář