Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jarní kuřátka plněná malinami

Maliny jako nádivka a rybízový džem v omáčce dodají masu lahodnou chuť.
Vydání: 2010/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy:
Pečení: 1 hodina 20 minut
Vaření: 20 minut
Opékání: 15 minut
P
Kuře Česká

Ingredience

    • 75 g másla
    • 8 snítek tymiánu
    • 120 g malin
    • 4 jarní kuřátka (à 450 g), prodává Makro a některé supermarkety
    • 8 plátků anglické slaniny
    • 50 ml suchého sherry
    • 100 ml drůbežího vývaru + další na podlití
    • 3 lžíce džemu z červeného rybízu
    • křupavá bageta a jednoduchý listový
    • salát k podávání

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 220 °C. Do každého kuřátka dejte kousek másla, dvě tři snítky tymiánu a pár malin. Kuřátka osolte a opepřete a obalte je slaninou (zejména prsíčka). Dejte do pekáče, poklaďte máslem, přiklopte nebo překryjte alobalem a pečte 35 minut. Odklopte a pečte dozlatova dalších patnáct minut, případně mírně podlijte vývarem.

2 Kuřata vyjměte a uchovejte horká. Do pekáčku nalijte sherry, vývar, džem a zahřívejte na sporáku. Do šťávy seškrábejte všechny vzniklé připečeniny. Po pár minutách, až se alkohol odpaří a džem rozpustí, ochutnejte, případně dosolte. Kuřata rozložte na servírovací mísu, procezenou omáčku podávejte zvlášť. Doplňte křupavou bagetou a jednoduchým listovým salátem, třeba z čekanky.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jarní kuřátko grilované na motýlka

8x jarní kuřátko

REKLAMA

Přidat komentář