
Paglia e fieno s mortadelou a fazolemi
Italská uzenina mortadela a bílé fazole skvěle ladí s šalvějí.
Vydání: 2010/7
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 50 g másla
- 4 listy šalvěje
- 2 pórky, nakrájené na plátky
- 60 g salámu mortadela, na kostičky
- 80 ml bílého vína
- 200 g sterilovaných bílých fazolí
- sůl
- 1 lžíce másla
- 320 g paglia e fieno (směs obyčejných a špenátových vaječných tagliatelle, doslova sláma a seno)
Příprava jídla
1 Na 50 g másla zpěňte 4 listy šalvěje, přidejte 2 pórky nakrájené na plátky, 60 g salámu mortadela nakrájeného na kostičky a opékejte asi 4 minuty. Zalijte 80 ml bílého vína, nechte vstřebat a přidejte 200 g sterilovaných bílých fazolí, scezených a propláchnutých, trochu vody z vaření těstovin, osolte a duste, až se fazole začnou rozpadat.
2 Směs promíchejte s uvařenými paglia e fieno (směs obyčejných a špenátových vaječných tagliatelle, doslova sláma a seno), lžící másla a na talíři opepřete.
Přidat komentář