Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Paglia e fieno s mortadelou a fazolemi
Paglia e fieno s mortadelou a fazolemi
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Paglia e fieno s mortadelou a fazolemi

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2705 kcal
Bílkoviny 116 g
Sacharidy 299 g
Tuky 111 g
Vláknina 52 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Italská uzenina mortadela a bílé fazole skvěle ladí s šalvějí.

Související recepty

Suroviny

šalvěj 4 lístky
pórek 2 ks
na plátky
mortadela, na kostičky
sterilované
sůl
těstoviny 320 g
paglia e fieno (směs obyčejných a špenátových vaječných tagliatelle, doslova sláma a seno)

Postup

1

Na 50 g másla zpěňte 4 listy šalvěje, přidejte 2 pórky nakrájené na plátky, 60 g salámu mortadela nakrájeného na kostičky a opékejte asi 4 minuty. Zalijte 80 ml bílého vína, nechte vstřebat a přidejte 200 g sterilovaných bílých fazolí, scezených a propláchnutých, trochu vody z vaření těstovin, osolte a duste, až se fazole začnou rozpadat.

2

Směs promíchejte s uvařenými paglia e fieno (směs obyčejných a špenátových vaječných tagliatelle, doslova sláma a seno), lžící másla a na talíři opepřete.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín

Jak vybrat kvalitního lososa? Odborníci radí, na co si dát pozor
  • Zdraví a výživa

Jak vybrat kvalitního lososa? Odborníci radí, na co si dát pozor

Je to ryba, která má jemnou (v podstatě univerzální) chuť, je téměř bez kostí a k tomu všemu je opravdu zdravá. Jedná se samozřejmě o lososa, a my se ptáme: jíte jej alespoň dvakrát týdně? Odborníci to doporučují, protože je bohatým zdrojem...