Italská uzenina mortadela a bílé fazole skvěle ladí s šalvějí.
Suroviny
máslo
50
g
šalvěj
4
lístky
pórek
2
ks
na plátky
salám
60
g
mortadela, na kostičky
víno bílé
80
ml
fazole bílé
200
g
sterilované
sůl
máslo
1
PL
těstoviny
320
g
paglia e fieno (směs obyčejných a špenátových vaječných tagliatelle, doslova sláma a seno)
Postup
1
Na 50 g másla zpěňte 4 listy šalvěje, přidejte 2 pórky nakrájené na plátky, 60 g salámu mortadela nakrájeného na kostičky a opékejte asi 4 minuty. Zalijte 80 ml bílého vína, nechte vstřebat a přidejte 200 g sterilovaných bílých fazolí, scezených a propláchnutých, trochu vody z vaření těstovin, osolte a duste, až se fazole začnou rozpadat.
2
Směs promíchejte s uvařenými paglia e fieno (směs obyčejných a špenátových vaječných tagliatelle, doslova sláma a seno), lžící másla a na talíři opepřete.