Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pestrá fazolová pánev

Extra rychlé a chutné jídlo s nápadem!
Vydání: 2010/5
Autor:
Hodnocení:
25 (hlasů)
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do hodiny
Pečení: 20 minut
Opékání: 12 minut
P
Zelenina Italská

Ingredience

    • 2 střední červené cibule
    • panenský olivový olej
    • 2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
    • 1 lžíce čerstvých rozmarýnových lístků, nasekaných
    • 300 g třešňových rajčátek, přepůlených
    • 2x 400g konzerva cannellini nebo jiných bílých fazolí
    • 4 lžíce balzamikového octa
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 lžíce hladkolisté petrželky, nasekané

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 170 °C. Jednu cibuli nakrájejte na měsíčky a spolu s rajčátky ji rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Pokapejte lžící olivového oleje, opepřete, osolte a pečte 20 minut.

2 Nadrobno nakrájejte druhou cibuli a na 2 lžících oleje ji zvolna opékejte spolu s česnekem a rozmarýnem asi deset minut doměkka. Přidejte propláchnuté a zcezené fazole, balzamikový ocet, osolte, opepřete a společně prohřejte. Vmíchejte pečená rajčata s cibulí z trouby a petrželku.

NĚCO NAVÍC
Můžete na závěr doplnit hoblinami parmazánu. Vyrobíte je třeba pomocí škrabky na brambory.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

5 receptů s balzamikovým octem

REKLAMA

Přidat komentář