
Pestrá fazolová pánev
Extra rychlé a chutné jídlo s nápadem!
Vydání: 2010/5
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do hodiny
Pečení: 20 minut
Opékání: 12 minut
Pečení: 20 minut
Opékání: 12 minut
P
Ingredience
- 2 střední červené cibule
- panenský olivový olej
- 2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
- 1 lžíce čerstvých rozmarýnových lístků, nasekaných
- 300 g třešňových rajčátek, přepůlených
- 2x 400g konzerva cannellini nebo jiných bílých fazolí
- 4 lžíce balzamikového octa
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř
- 1 lžíce hladkolisté petrželky, nasekané
Příprava jídla
1 Předehřejte troubu na 170 °C. Jednu cibuli nakrájejte na měsíčky a spolu s rajčátky ji rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Pokapejte lžící olivového oleje, opepřete, osolte a pečte 20 minut.
2 Nadrobno nakrájejte druhou cibuli a na 2 lžících oleje ji zvolna opékejte spolu s česnekem a rozmarýnem asi deset minut doměkka. Přidejte propláchnuté a zcezené fazole, balzamikový ocet, osolte, opepřete a společně prohřejte. Vmíchejte pečená rajčata s cibulí z trouby a petrželku.
NĚCO NAVÍC
Můžete na závěr doplnit hoblinami parmazánu. Vyrobíte je třeba pomocí škrabky na brambory.
2 Nadrobno nakrájejte druhou cibuli a na 2 lžících oleje ji zvolna opékejte spolu s česnekem a rozmarýnem asi deset minut doměkka. Přidejte propláchnuté a zcezené fazole, balzamikový ocet, osolte, opepřete a společně prohřejte. Vmíchejte pečená rajčata s cibulí z trouby a petrželku.
NĚCO NAVÍC
Můžete na závěr doplnit hoblinami parmazánu. Vyrobíte je třeba pomocí škrabky na brambory.
Přidat komentář