Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bliny s uzeným kuřetem a fenyklem

Místo malých lívanečků usmažte velké nadýchané placky. Plněné kuřetem a bylinkami chutnají báječně.

Vydání: 2009/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
+ kynutí
PT20M
Opékání 0:20
Chléb a pečivo Východoevropská

Ingredience

    • 1 stroužek česneku, drcený
    • 1 dávka těsta na bliny podle základního receptu
    • 75 g majonézy
    • 2 lžičky najemno nastrouhané kůry z biocitronu
    • 1 malá hlíza fenyklu, na tenké plátky
    • 2 hrsti bazalkových lístků
    • 160 g uzeného kuřecího masa
    • ½ svazku pažitky, nasekané
    • skrojky citronu k podávání
    • tuk na vymazání pánve

Příprava jídla

1 Do těsta vmíchejte česnek. Lehce vymazanou nepřilnavou pánev o průměru 18 cm zahřejte na středním ohni. Na pánev naneste polovinu hmoty a pečte 3–4 minuty, nebo tak dlouho, aby se na povrchu objevily bubliny. Otočte a pečte ještě 3–4 minuty, nebo dozlatova. Zopakujte se zbývajícím těstem. Nechte zchladnout.

2 Majonézu smíchejte s citronovou kůrou. Jednu placku potřete majonézou a posypte fenyklem, bazalkou, kuřetem a pažitkou. Přiklopte zbývajícím blinem, rozkrájejte na dílky a podávejte s citronem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Základní bliny

Bliny s červenou řepou a kozím sýrem

Bliny s vejci a kaviárem z lososa

Ricottové bliny s marinovanou fetou a rajčaty

Palačinky a lívance naslano

REKLAMA

Přidat komentář