
Bliny s uzeným kuřetem a fenyklem
Místo malých lívanečků usmažte velké nadýchané placky. Plněné kuřetem a bylinkami chutnají báječně.
Vydání: 2009/5
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 1 stroužek česneku, drcený
- 1 dávka těsta na bliny podle základního receptu
- 75 g majonézy
- 2 lžičky najemno nastrouhané kůry z biocitronu
- 1 malá hlíza fenyklu, na tenké plátky
- 2 hrsti bazalkových lístků
- 160 g uzeného kuřecího masa
- ½ svazku pažitky, nasekané
- skrojky citronu k podávání
- tuk na vymazání pánve
Příprava jídla
1 Do těsta vmíchejte česnek. Lehce vymazanou nepřilnavou pánev o průměru 18 cm zahřejte na středním ohni. Na pánev naneste polovinu hmoty a pečte 3–4 minuty, nebo tak dlouho, aby se na povrchu objevily bubliny. Otočte a pečte ještě 3–4 minuty, nebo dozlatova. Zopakujte se zbývajícím těstem. Nechte zchladnout.
2 Majonézu smíchejte s citronovou kůrou. Jednu placku potřete majonézou a posypte fenyklem, bazalkou, kuřetem a pažitkou. Přiklopte zbývajícím blinem, rozkrájejte na dílky a podávejte s citronem.
Přidat komentář