Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bliny s vejci a kaviárem z lososa

Luxusní varianta pohankových lívanečků

Vydání: 2009/5
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 12 blinů
Doba přípravy: Do 20 minut
+ kynutí
PT20M
Opékání 0:20
Chuťovka Východoevropská

Ingredience

    • 1 dávka těsta na bliny podle základního receptu
    • ze strany 36
    • 2 lžíce nasekané pažitky
    • kaviár z lososa a lístky kerblíku, k podávání

    Na míchaná vejce

    • 4 vejce
    • 60 ml smetany ke šlehání
    • mořská sůl a drcený černý pepř
    • 20 g másla

Příprava jídla

1 Lehce vymazanou nepřilnavou pánev zahřejte na středním ohni. Na pánev po lžících nanášejte hmotu a pečte 2–3 minuty, nebo tak dlouho, aby se na povrchu objevily bubliny. Otočte a pečte ještě 2–3 minuty, nebo dozlatova. Nechte zchladnout.

2 V misce prošlehejte vejce, smetanu, sůl a pepř. Na nepřilnavé pánvi rozehřejte na nízkém plameni máslo. Vlijte vaječnou směs a jemně míchejte 2–3 minuty, nebo tak dlouho, aby vejce tak tak ztuhla. Pak je rozdělte na bliny, obložte kaviárem, kerblíkem, osolte a opepřete.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Základní bliny

Bliny s uzeným kuřetem a fenyklem

Bliny s červenou řepou a kozím sýrem

Ricottové bliny s marinovanou fetou a rajčaty

Palačinky a lívance naslano

REKLAMA

Přidat komentář